Özel program!

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) hazırladığı "Hazır mısın?" programında, engelli ve olağan gelişim gösteren çocuklar, tersine kaynaştırma modeli ile ekranlarda ilk kez bir arada eğlenme ve öğrenme imkanına kavuştu.

Haberler 09.07.2020 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazr msn? program, ekranlarda ilk kez görme, ortopedik, iitme ve zihinsel yetersizlii olan örenciler ile olaan geliim gösteren örencileri birlikte elenerek örenecekleri bir ortamda buluturdu.

TRT EBA TV ilkokul ve ortaokul kanallarnda 40ar dakikalk olmak üzere toplamda 16 bölümün çekimleri tamamlanan Hazr msn? programna, engelli ve olaan geliim gösteren örenciler, kaynatrma eitim modeli çerçevesinde katld.

Milli Eitim Bakanl Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüündeki özel eitim uzmanlarnn senaryosunu ve içeriklerini hazrlad program, engelli çocuklarla olaan geliim gösteren çocuklarn kaynamasn salamay amaçlyor.

Sunuculuunu Nurben Kendirli ile Türkiyenin ilk sar tercüman ule Denli Öztürkün yapt Hazr msn? programnda oyunlar, Bilgi içerikli sorular ve zamana kar etkinlii tamamlama olmak üzere iki ksmdan olutu.

Yaz tatili boyunca her hafta sal ve perembe günleri saat 20.45te TRT EBA TVde yaynlanacak oyunlar, bilgi, elence, el becerileri ve spor alanlarnda düzenlendi.

Kaybedenin olmad programda, etkinliklere katlan bütün örencilere ödül verildi.

- Topyekun bir eitim seferberlii içinde olduk

Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, etkinliklere ilikin yapt açklamada, Milli Eitim Bakanl olarak koronavirüs salgn nedeniyle balatlan uzaktan eitime geçi süreci ile birlikte pek çok çalma yaptklarn anlatt.

Bu süreci eitime ara verme olarak düünmeyip, örencileri eitim öretimden koparmadan hizmetleri devam ettirmenin yollarn aradklarn ifade eden Gül, bu kapsamda TRT EBA TV kanallarnn açldn, pek çok farkl programlarn çekiminin yapldn, canl snflarn oluturulduunu aktard.

Örenci, veli ve öretmenlerle bulumalarn düzenlendiini anlatan Gül, Böylece millet olarak topyekun bir eitim seferberlii içinde olduk. dedi.

Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü olarak bu süreçte özel eitim ihtiyac olan çocuklara yönelik pek çok içerik hazrladklarn vurgulayan Gül, öyle konutu:

Özel eitim örencilerimize yönelik TRT EBA TV kanallar için hazrladmz Hazr msn? program Türk televizyonlar için bir ilk oldu, örencilerden, velilerden ve izleyicilerden büyük ilgi gördü. Özel eitim örencilerimizin olaan geliim gösteren örencilerimizle birlikte katlm salad, bilgi, beceri, oyun ve etkinlik merkezli etkinliklerle dolu 16 bölümün çekimleri tamamland. Özel eitim ihtiyac olan örencilerin tüm örencilerle kaynamalarn salamak ve sürece velileri dahil ederek farkndalk oluturmay ve hayat daha da güzelletirmeyi amaçladk. Yeni dönemde yeni programlarmzla birlikte, yeni etkinliklerimizle ve yeni içeriklerle örencilerimizin karsnda olacaz. Emei geçen eitimcilerimize teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git