Özel yetenekli öğrenciler için okul eğitimi projesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi’nin özel yetenekli öğrencilere yönelik hazırladığı Erasmus Plus Projesi yaklaşık 300 proje başvurusu arasından kabul edildi.

Haberler 30.12.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii Eitim ve Gençlik Programlar Merkezi Bakanl tarafndan yürütülen Erasmus Plus Hibe Program Okul Eitimi için Stratejik Ortaklklar kapsamnda 2020 Teklif çars döneminde kabul edilen proje ile yükseköretimden okul eitimine uzanan bir adm atlm oldu. Kapsayc Eitim Yoluyla, Özel Yetenekli Örencilerin Sosyal Becerilerinin Güçlendirilmesi isimli proje, Gaziantep l Milli Eitim Müdürlüü, ahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi; ayrca Polonya, Portekiz, ngiltere ve Makedonyadan ulus ötesi ortak kurum, kurulularca birlikte yürütülecek.
Proje Yürütücüsü GAÜN Eitim Fakültesi Dr. Ör. Üyesi Zeynep Ylmaz Öztürk, toplumun yüzde 2sini oluturan özel yetenekli bireylerin; toplumlarn bilim, teknoloji, sanat, kültür gibi alanlarda lokomotif görevi üstlenebilecek ekilde eitim almalarnn çok önemli olduunu belirtti. Bu alandaki incelemelerin sonucunda, Avrupa ülkelerinde olduu gibi ülkemizde de özel yetenekli örencilerin sosyal çevreye uyum sorunlarnn görüldüünü ifade eden Dr. Ör. Üyesi Zeynep Ylmaz Öztürk, Kapsayc eitim yoluyla özel yetenekli örencilerimizin sosyal becerilerini güçlendirecek standartlarda eitim ortamlarnn oluturulmas için iyi örnekleri incelemeyi ve bir politika gelitirme önerisi olarak Milli Eitim Bakanlna sunmay amaçlyoruz diye konutu.
Proje kapsamnda birçok akademisyen ve Avrupa Birlii Aratrmalar Merkezi ile koordineli çalacaklarn söyleyen Dr. Ör. Üyesi Zeynep Ylmaz Öztürk, Proje ekibinde bulunan akademisyenlerimize, projemize katk sunan proje ortaklarmza ve desteklerinden dolay Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydna teekkürlerimi sunuyorum dedi.

Ana Sayfaya Git