Özel yetenekli okul kayıtları

Özel yetenekle öğrenci alan liseler için 10 Haziran’da başlayacak olan başvurular, 28 Haziran’a kadar sürecek. Yetenek sınavları 1-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 5 Temmuz’da okullarda ve okulların internet adreslerinde yayımlanacak.

Haberler 27.05.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzel sanatlar ve spor liseleriyle msik, geleneksel ve çada görsel sanatlar ve spor projesi/program uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9uncu snflarna örenci alnmasyla ilgili genelge yaymland. Buna göre, okul müdürlükleri, 2019-2020 eitim öretim yl için belirlenen kontenjanlarn 27-31 Mays arasnda e-Okula girecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarnn 8inci snfn 2018-2019 eitim ylnda bitiren örenciler dilekçeyle, örenim görmek istedii okul türlerinden en fazla iki farkl okul müdürlüüne e-Okul üzerinden bavuruda bulunacak. Geçici eitim merkezlerini (GEM) bitirenler ise dilekçe, bir fotoraf ve ortaokul baar puann da gösteren örenim belgesiyle ilgili okul müdürlüüne bavuracak.

YETENEK BARAJ PUANI 50

Alanlara göre snava girecek örenci listeleri 29-30 Haziranda okulda ve okulun internet sayfasnda ilan edilecek. Fotorafl Snava Giri Belgesi, e-Okul üzerinden alnacak. Yetenek snavlar 1-5 Temmuz tarihleri arasnda oluturulan komisyonlar marifetiyle yaplacak. Snav sonuçlar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine ayn dönemde ilenecek. Yetenek snavnda 50 puan barajnn altnda kalanlar baarsz saylarak deerlendirmeye alnmayacaklar. Bu snavda baarl olanlarn yetenek snavnn yüzde 70iyle ortaokul baar puannn yüzde 30u alnarak 100 tam puan üzerinden puan üstünlüüne göre deerlendirme ve sralama olacak.

KAYITLAR 8-10 TEMMUZDA

Belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek listeler 5 Temmuzda okullarda ve okullarn internet adreslerinde yaymlanacak. Örencilerin kaytlar 8-10 Temmuz tarihleri arasnda e-Okul sistemi üzerinden yaplacak. Bo kontenjan kalrsa yedek listelerden kayt yaptrmaya hak kazananlar tespit edilecek, 11 Temmuzda okullarda ve internet adreslerinde ilan edilecek. Ayrca örenci velileri de bilgilendirilecek. Yedek listeden kazananlarn kaytlar 12-13 Temmuzda olacak. Bu okullarn 10uncu snf bo kontenjanlarna ise dier ortaöretim kurumlarnn 10uncu snflarndan örencilerin müracaat etmesi halinde eylül ve ekim aylarnn üçüncü haftasnda örenci alm yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git