Özel yurtlara resmi bildirim!

Özel Öğrenci Yurtları Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldızhan, özel yurtlarda kalan yükseköğrenim öğrencilerinin resmi bildirim yapmadan ayrılmaları halinde sorumluluklarının devam ettiğini söyledi.

Haberler 29.07.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldzhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle örencilerin okullardan ve yurtlardan ayrldklarn belirterek, bu süreçte özel yurtlarda kalan örencilerin yurt ücretleri konusunda, Türkiyenin her yerinden kendisine sorular geldiini ifade etti.

Salgn sürecinin özel yurtlar açsndan bir maduriyet oluturduunu dile getiren Yldzhan, baz yurtlarn ücret almaya devam ettiini, baz örencilerin de salgn döneminde ödeme yapmadn aktararak, ortada bir karkln olutuunu belirtti.

Yldzhan, yurt sahiplerinin, yönetmeliklere uygun olarak odalarn boaltan, eyalarn yurtta brakmayan örencilerle, yönetmeliin 20. maddesine uygun olarak sözlemelerini sonlandrdn bildirdi.

Yurt ve örenci arasndaki diyaloun önemine iaret eden Yldzhan, Bir örenci, yurdu herhangi mazereti dolaysyla terk edecekse yurduna bilgi vermesi lazm. Yurtla olan akitlerini, sözlemelerini iptal ettirmesi lazm. Ondan sonra hak talebi olabilir. Hiçbir bilgi vermedii halde yurdun herhangi bir odasn eyalaryla igal eden bir örencinin sorumluluu devam ediyor demektir. Onun için de yurt sahipleri ücretlerini talep edebilirler, yasal olarak da haklar vardr. Örenciler ve veliler, bu konuda madur olmamalar için yurtla diyalog içinde olup devam edip etmeyeceklerini bildirmek zorundadr. ifadelerini kulland.

Yldzhan, yasal bildirimi yaparak yurtlardan ayrlan örencilerin kalan borcun yüzde 30unu ödeyerek iliiklerini kesebileceklerini dile getirdi.

RUHSATLI YURTLAR TERCH EDLSN

Yldzhan, bu yl ilk defa üniversiteye yerleecek örencilere de baarlar diledi.

Daha önce Milli Eitim Bakanlna bal olan özel yurtlarn, 5 Temmuzdan itibaren Gençlik ve Spor Bakanl bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna balandn anmsatan Yldzhan, velileri yurt, apart ve örenci evleri seçimi konusunda uyard.

Velilerin Gençlik ve Spor Bakanl denetimi altndaki ruhsatl yurt, apart ve örenci evlerini tercih etmelerini öneren Yldzhan, leride çkabilecek sorunlarda herhangi bir merci arac olmamaktadr ancak bu yurtlarda kalrlarsa sorunlarda kurumlar örencilere sahip çkacaktr. Bu nedenle yurt, apart örenci evi seçimlerinde dikkatli olmalarn tavsiye ediyorum. dedi.

Yldzhan, yeni eitim öretim ylnda barnma alanlarnda her örenciye en az 6 metrekare alan düecek ekilde düzenleme yaplacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git