Paket kitap!

Diyarbakır Önder İmam Hatipler Derneği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uzaktan eğitim gören öğrencilerin evine "paket kitap" desteği sunuyor.

Haberler 28.11.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle Diyarbakra 3 Önder Kitap Kafe kazandran dernek bu kez de Kovid-19 tedbirleri kapsamnda evlerinden çkmayan çocuklarn kitap ihtiyacn karlyor. Dernek, talepte bulunan örencilerin evine roman ve hikaye kitaplarnn yan sra yardmc kaynak kitaplar da ulatryor.

Dernek Bakan brahim Gökdemir, 2005te kurulan dernek olarak bölgede imam hatip okullarnn saysnn artrlmas için l Milli Eitim Müdürlüü ve yetkililerle youn çalmalar yaptklarn belirterek bu sayede 15 yl önce bir olan imam hatip okulu saysnn bugün 180e ulatn söyledi.

Terör saldrlarnn youn yaand Lice, Kulp, Hani ve Hazro ilçelerinde imam hatip okullarnn hizmete girdiini aktaran Gökdemir, Veliler, terörden kurtarmak için çocuklarn imam hatip okullarna gönderdi. Bu okullara teveccüh gösteren yetkililere ve velilere teekkür ediyoruz. dedi.

Gökdemir, imam hatip okullarnn saysnn artmasyla nitelikli bir eitim için çalma yürüttüklerini, bu amaçla 3 Önder Kitap Kafe açtklarn dile getirerek bu kafelerin maddi durumu düük, kitaba ulamakta sknt çeken örenciler için hizmet verdiini aktard.

KTAP OKUMA ORANINI ARTIRMAK STYORUZ

Kafelerle binlerce çocua ulatklarn, özellikle terör olaylarndan dolay madur duruma düen, çeitli nedenlerle kitap alma imkan olmayan örencilere öncelik tandklarn aktaran Gökdemir, gel, götür, oku getir ad altnda yürüttükleri kampanya ile binlerce örenciye kitap okuma alkanl kazandrdklarn anlatt. Gökdemir, pandemi dolaysyla örencilere ulamakta sknt yaadklarn dile getirerek öyle konutu:

Bu sknty gidermek için evlere paket kitap uygulamasn balattk. Tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgn nedeniyle örencilerimizle aramzda mesafe olutu. Bu olumsuz durumu bertaraf etmek üzere özellikle hastalk süreci ile evlerine kapanan ve kitap temin edemeyen örencilerimiz için evlere kitap hizmeti balattk. Kitap servisi yapyoruz. Bu anlamda deerleriyle bark bir neslin yetimesi için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda baarl olduk. Hastaln sebebiyet verdii yalnzlk durumu, psikolojik olarak meydana gelen sknt ve olumsuzluklar giderebilecek çözümler için örencilerimize kitap okumalarn tavsiye ediyoruz.

Gökdemir kitap okuma orann artrmak istediklerini belirterek çocuklar artk daa, ellerine ta alarak sokaklara çkmyor, evlerinde kitap okuyor. Böylece devletiyle milletiyle bark bir nesil yetimesine öncülük ediyoruz. diye konutu.

Kitaplar örencilere gönüllüler araclyla ulatrdklarn anlatan Gökdemir, u ana kadar 200e yakn örenciye kitap ulatrdklarn dile getirdi.

ÖRENCLER MEMNUN

Kitap hizmetinden yararlanan 9. snf örencisi Meryem Ayla da uzaktan eitim gördüünü, pandemiden dolay kitap kafeye gidemediini anlatarak dernek tarafndan getirilen kitaplarn çok faydas olduunu söyledi. Kitaplarn kaplarna kadar geldiini anlatan Ayla, Aldmz kitab okuyor, iade ederken, yeni kitaplar alyoruz. Dernee çok teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

5. snf örencisi Muhammed Ayla da pandemiden dolay evden çkamadklarn ancak dernek sayesinde kitapsz kalmadklarn dile getirdi.

12. snf örencisi Tuba Akgündüz ise dernein hem kültürel hem de üniversiteye hazrlk kitab desteinde bulunduunu, sunulan hizmetten memnuniyet duyduklarn belirtti.

Örenci velisi Mustafa Ayda ise dernein uygulamasndan çok memnun kaldklarn, çocuklarnn dernein kitap kafesi sayesinde kitap okuma alkanl edindiini kaydederek Güzel bir uygulama yapyorlar. çocuklarmz için faydal oldu. Bu uygulamann sürmesini istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git