Palandöken: "Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruyalım"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Uyuşturucu, alkol, sigara gibi uzak durulması gereken şeyler hakkında çocuklar bilinçlendirilmeli." dedi.

Haberler 30.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, ki yldr yüz yüze eitimden mahrum kalan örenciler yeni eitim öretim sezonuna balarken okullarn temizlii ve güvenlii kadar okul çevrelerinin güvenlii için de tüm önlemler imdiden alnmal. Geleceimizin teminat olan çocuklarmzn hijyenik ve salkl artlarda eitim almas ve artk koronavirüs nedeniyle eitimlerinin aksamamas her eyden önemli. Bunun için de özellikle okul çevrelerinde örencilerin saln tehdit eden seyyar satclara ve zararl madde satclarna kesinlikle göz açtrlmamal dedi.

KURALLARA UYMA NOKTASINDA TAM TEEKKÜL ART

Salgn nedeniyle iki yldr ara verilen yüz yüze eitimin balamasna sayl günler kala örencilerin saln korumak adna okul çevrelerinin güvenlii konusunda uyarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, 6 Eylül Pazartesi günü ülke genelinde 20 milyona yakn ilköretim, ortaokul ve lise örencisi ile 1 milyondan fazla öretmen için okul zili çalacak. Pandemi nedeniyle iki yldr ara verilen yüz yüze eitim balamadan önce eitim sektörüne dorudan ve dolayl yollarla hizmet veren tüm esnaf ve sanatkrlarmz ile yanlarnda çalanlar gerekli tedbirleri alarak uzun zamandr ara verdikleri faaliyetlerini yeniden yürütmek için youn bir çaba gösteriyor. Özellikle örencilerin bizzat bulunduu okul kantini ve servislerde gerekli hijyen tedbirleri ve sosyal mesafe kurallar harfiyen uygulanacak. Örencilerimizin okula salkla gidip gelebilmesi için kurallara uyma noktasnda esnafmz tam teekküllü çalacak. Yeni eitim öretim sezonu öncesinde tüm okullarda kantinler, snflar, koridorlar, tuvaletler ve okul bahçeleri için gerekli temizlik çalmalar yaplrken okul çevrelerinin temizlii ve güvenlii konusuna da daha dikkatli olunmal diye konutu.

GELECEMZN TEMNATI çOCUKLARI KORUMAK HEPMZN GÖREV

Öte yandan çocuklarn da çevreye kar bilinçlendirilmesinin onlar tehlikelerden korumann en önemli adm olduuna iaret eden Palandöken, çocuklar tehlikelerden korumann ilk yolu, okula baladktan itibaren her zaman onlar bilinçli yetitirmektir. Bu görev de en çok okul çevreleri için ailelere, okul içerisinde ise öretmenlere düüyor. Bunun için aileler bask kurmadan çocuklara okul çevrelerinde tanmadklar insanlardan herhangi bir alveri yapmamalar gerektiini iyi anlatmal. Uyuturucu, alkol, sigara gibi uzak durulmas gereken eyler hakknda çocuklar bilinçlendirilmeli. çocuklarmz geleceimizdir. Onlar korumak toplumun her kesimin görevidir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git