Pamuk kontrolörlerine eğitim verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü, pamuk kontrolörü personellerine ölçüm yöntemlerini uygulamalı eğitimle anlattı.

Haberler 06.10.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Diyarbakr l Müdürlüü, pamuk kontrolörü personellerine Pamuk toplama makineleri ile yaplan hasatta kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar uygulamal olarak anlatld.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Diyarbakr l Müdürlüü Krsal Kalknma ve Örgütlenme ubesi tarafndan verilen eitimin ilki, il müdürlüünün konferans salonunda, ardndan uygulamal olarak Bismil ilçesi sapnar köyünde pamuk toplama makineleri ile yaplan hasatla kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesiyle ilgili usul ve esaslar uygulamal olarak bildirildi.

ETM VERLD

Diyarbakr genelinde 40 bin hektar civarndaki alanda pamuk ekiminin yapld ve ekimi yaplan pamuun da yüzde 90nn makinelerle toplatld ifade edilirken, Ziraat teknikerleri Resul Klnç ve Necati Alban tarafndan verilen eitimlerde pamuk toplama makineleri ile yaplan hasatta tarladaki pamuun kalitesini koruyarak, zamannda en az ürün ve kalite kayb olmamas tekniine uygun olarak hasat edilmesi anlatld.

Eitimde ayrca, eitimsiz ve donanmsz makineli hasat hizmeti verilmesinin önüne geçerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunmas amacyla ehrin mülki hudutlar dhilinde pamuk toplama makinelerinin çaltrlmalar, kullanmlar, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar uygulamal olarak anlatld.

Ana Sayfaya Git