Pamuk tarlasından okula

Tarlada çalıştığı için okula gidemeyen kız öğrenci öğretmenleri sayesinde yeniden okuluna kavuştu.

Haberler 07.11.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesinde ailesi tarafndan tarlaya götürülerek pamuk toplatlan lise örencisi, öretmenlerinin aileyi ikna etmesinin ardndan yeniden okuluna ve arkadalarna kavutu.

anlurfann Viranehir ilçesinde yaayan Anadolu Lisesi 12nci snf örencisi Fatma Serene, okul yerine tarlaya gidip maddi durumu iyi olmayan ailesiyle birlikte pamuk toplamaya balad. Kz örencinin dönem bandan itibaren pamuk tarlasnda çalt için okula gelemediini örenen öretmenlerinden Abit Koyuncu, durumu okul yönetimine iletti.

PAMUM TARLASINDAN OKULA

Okul yönetimi de genç kz okuluna ve arkadalarna kavuturmak için kollar svad. Okul Müdürü Abdülhamit Saym ve Edebiyat Öretmeni Mehmet Bar, örencinin ailesiyle irtibata geçti. Aile ise maddi durumlarnn yetersiz olmasndan dolay Fatmay pamuk toplamas için tarlaya götürmek zorunda kaldklarn belirtti. Daha sonra Fatma Serene ile görüen okul yönetimi, örencinin de okuluna dönmek istediini örendi. Ailenin de ikna edilmesinin ardndan Fatma Sereneye ihtiyaç duyduu okul malzemeleri alnd. Tekrar okuluna kavuan Fatma Serene, mutluluunu arkadalarna sarlarak gösterdi.

OKUL MÜDÜRÜ MÜCADELES

Örencinin yeniden okuluna kavuturulmasyla ilgili açklama yapan Okul Müdürü Abdülhamit Saym, 12nci snfta okuyan Fatma Serene adl örencimiz 2019-2020 eitim ve öretim ylnn balad dönemden itibaren devamszlk yapmaktayd. Nitelikli bir kadroya sahip olan bu okulumuzun duyarl öretmenlerden Abit Koyuncu, örencinin devamszlna duyarsz kalmad. Örencinin tarlada çalt için okula gelmediini örenince aile ile irtibata geçtik. Aile, öretmenimize sosyal ekonomik durumlarnn iyi olmadn, geçimlerini pamuk toplayarak saladklarn ve örencinin de içi olarak tarlada çaltn söyledi. Akademik baars iyi olan örencimiz Fatma Serene ile görütüümüzde ise örencimiz okula devam etmek istediini söyledi ancak maddi durum iyi olmadndan ailesi tarafndan gönderilmedii söyledi. Kz örencimizin durumu beni ve öretmenlerimizi huzursuz etti. Eitim de feda edilecek hiç bir fert yoktur ilkesiyle hareket ederek örencimizden sorumlu snf öretmenimiz ve Edebiyat Öretmenimiz Mehmet Bar ile birlikte örencimizin çalt tarlaya giderek ailesiyle görütük ve ailesini ikna ettik. Daha sonra okul eyalarn temin ederek örencimizi okuluna, yani ait olduu yere getirdik. Böylece çalma azmi olan kzmzn ilerde hayal ettii doktorluk mesleine bir adm daha yaklamasn saladk. Bundan sonraki eitim ve öretim hayatnda her zaman yannda olacamzn güvencesini verdik diye konutu.

Ana Sayfaya Git