Pandemide ‘Beslenme ve Diyetetik' bölümüne ilgi arttı

Yüksek Öğretime Giriş (YKS) sınavı sonuçları açıklanmadan aday öğrenciler, hangi bölümü seçmeleri ile ilgili araştırmalara başladılar. Son zamanlarda Kovid-19’la önemi daha da ortaya çıkan, çalışma alanları fazla olan bölümün ise ‘Beslenme ve Diyetetik bölümü’ olduğu belirtildi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Dr. Zeynep Güler Yenipınar öğrencilerin neden bu bölümü seçmeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 14.07.2021 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda Türkiye ve tüm dünyadada salk konusunda bir bilinçlenme olduu belirtildi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bakan Dr. Zeynep Güler YenipnarBu dorultuda insanlar hastalanp ilaç kullanmak yerine doru beslenerek ve hareketli olarak daha salkl, kaliteli bir yaam sürmeyi tercih ediyorlar. Bu süreçte salk profesyonellerine ihtiyaç duyuluyor. Özellikle diyetisyenler bu grubun en önemli ksmn oluturuyor diye konutu.

MKNI OLAN BR MESLEK

Dr. Zeynep Güler Yenipnar, beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olan örencilerin i alanlar hakknda u bilgileri verdi:

Diyetisyenler, beslenmenin ve gdann olduu her alanda i bulabilmektedir. Bu sebeple devlete bal kurulular ve özel kurulular, spor salonlar, huzur evleri vb. yerler dikkate alndnda ayrca kendi ilerini de kurma imkn düünüldüünde i imknnn birçok meslee göre çok daha fazla olduu görülmektedir. Bu konuda diyetisyenlik mesleini seçen örenciler üzerinde yaplan aratrmada; diyetisyenlik mesleinin toplumda saygnl olan, kiiliklerine uygun, popüler, çalma alanlarnn yaygn, i imkn olan bir meslek olduu vurgulanmtr.

GÜNCEL BLG VE TEKNOLOJ DE TAKP EDLMEL

Günümüz dünyasnda salk alanndaki bakm ve tedavilerin sürekli deiim göstermekte olduunu belirten Dr. Zeynep Güler Yenipnar, Bu nedenle diyetisyenlik meslei iyi bir beslenme bilgisi yannda güncel bilgi ve teknolojiyi izlemek, iyi düzeyde iletiim becerisini de gerektirmektedir. Güncel olarak aratrmalar ve bilgileri takip etmeyi, etik kurallar çerçevesinde, bilimin nda ve kantlara dayal bilgilerle kendisini yenilemeyi seven ve insanlarn salkl, kaliteli bir yaam sürmesini salayarak yaptnz her ite bir iz brakmak istiyorsanz bu meslek size göredir. çünkü Beslenme ve Diyetetik Bölümünü tercih ederek sektörde Diyetisyen olarak çalmak isteyenler; letiimi güçlü, üretken, yaratc, sorumluluk sahibi, aratrmac, sorgulayc, örenmeye merakl, fen bilimleri, özellikle kimya ve biyoloji ile ilgili, sabrl ve hogörülü, etik ilkeler ve evrensel deerlere bal, i birlii ile çalabilen, insanlara yardm etmekten, katkda bulunmaktan holanan bireyler olmaldr diye konutu.

Dr. Zeynep Güler Yenipnar son olarak unlar söyledi:

Geliime açk biriyseniz stanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü okurken Psikoloji, Fizyoterapi, Spor bilimleri, Hemirelik, çocuk Geliimi, Salk Hizmetleri gibi baka bilim dallarnda da lisans diplomas alma hakkna sahip olabilirsiniz. Ayrca mezun olduktan sonra kendi dalnda veya biyokimya, anatomi vb. konularda lisansüstü eitimleri alabilir, akademisyen olarak kariyerinize de devam edebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git