Pandemide hangi ülkeler öğrenci kabul ediyor?

Yurt dışında eğitim isteyen öğrenciler için ülkelerin son durumları açıklandı. Öğrencilerin en çok tercih ettiği 12 ülkenin güncel kabul şartları ve vize politikaları duyuruldu.

Haberler 29.10.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyay saran Kovid-19 pandemisi nedeniyle pek çok alanda ikinci dalga endiesi yaanrken yurt dnda eitim plan yapan örencilerin aklndaki ortak soru, Pandemi döneminde hangi ülkeler ne gibi artlarla örenci kabul ediyor? oldu. Akare Yurt D Eitim Fuarlar, yurt dnda eitim almak isteyen örencilerin en çok tercih ettii 12 ülkenin güncel örenci kabul artlarn ve vize politikalarn açklad.

Salgn sebebiyle her ülkenin yurt dnda eitim alacak olan örencilere yönelik uygulad uçu izni, vize bavurusu ve karantina uygulamalar ise farkllk gösteriyor.

Ülkelerdeki son durum öyle:

AMERKA BRLEK DEVLETLER (ABD)

Pandemi döneminde ABD, hem dil eitimleri hem de lisans ve yüksek lisans gibi akademik eitimler için örencilere vize randevular vermeye devam ediyor. Bavurularda öncelik ise akademik eitim alacak olan örencilere veriliyor. Amerika, vize sonuçlarnn en hzl alnd ülke olarak dikkat çekiyor. Sonuçlar, bavuru randevusu srasnda örenilebiliyor. Ülkeye girite ise ikago ve Boston hariç 14 gün zorunlu karantina uygulamas bulunmuyor. Ayrca, Boston için uçutan önceki 72 saat içerisinde alnm PRC test zorunluluu bulunuyor.

BRLEK KRALLIK (NGILTERE)

Oxford ve Cambridge gibi dünyann en önemli üniversitelerinin bulunduu Birleik Krallkn da Türkiye ile arasndaki uçularda herhangi bir aksama yaanmyor. Birleik Krallk, ülkeye girite Türk örencilere 14 gün karantina uygularken PCR testi de istemiyor. Tüm örenci vizeleri ise devam ediyor. Vizelerin açklanma süresi 2-3 hafta arasnda deiiyor.

KANADA

Türkiye ile Kanada arasndaki uçular, yalnzca 18 Mart öncesinden geçerli Study Permiti (eitim izni) olan kiiler için açk. Uçuun ardndan ülkeye girite 14 gün karantina koulu bulunurken PCR testi istenmiyor. Ayrca; online olarak kolejlerde ve üniversitelerde diploma, lisans ve master programlarna katlacak olan örenciler için iki aamal vize uygulamas söz konusu. Dil okuluna gidecek örenciler için ise vize bavurular açk. Ancak vizelerin açklanma süresi 5 aya kadar uzayabiliyor. Yürürlükteki seyahat kstlamalarnn 20 Ekim 2020 itibari ile kaldrlmasna ramen, yeni düzenlemeye göre örenim kurumunun, bulunduu il ve bölge hükümetinden onayl bir Kovid-19 hazrlk plan mevcut ise örencilerin Kanadaya giriine onay veriliyor.

RLANDA

rlanda -Türkiye uçularnda bir sorun yaanmazken ülkeye girite PCR testi istenmiyor. Ancak 14 gün zorunlu karantina uygulamas yaplyor. Dil okulunda eitim almak için vize bavurular ise u an için kapal. rlandada lisans ve yüksek lisans örencileri için D tipi vize bavurular devam ediyor. Vizelerin ortalama açklanma süresi de 2-3 haftay bulabiliyor.

TALYA

talya ve Türkiye aras uçularda da herhangi bir sorun yaanmyor. talyaya girite 14 gün zorunlu karantina uygulamas yaplyor. PCR testi ise istenmiyor. Ancak talyada dil eitimi alacaklar için vize bavurular kapal. Lisans ve yüksek lisans örencileri için D tipi vize bavurular devam ediyor. Vizelerin ortalama açklanma süresi 2-3 hafta arasnda deiiyor.

AVUSTRALYA

Avustralya -Türkiye arasndaki uçular ikinci bir açklamaya kadar kapal. Bu sebeple u an ülkeye örenci vizesi için bavuru yaplamyor.

SPANYA

spanya - Türkiye aras uçularda u an için herhangi bir aksama yaanmyor. Ayrca, spanya zorunlu karantina uygulamyor ve PCR testi istemiyor. Ancak spanyadaki dil okullarnda eitim almak isteyenler için vize bavurular kapal. Yalnzca lisans ve yüksek lisans örencileri için D tipi vize bavurular alnyor. Eitim vizeleri 2-6 hafta arasnda açklanyor.

ALMANYA

Almanya - Türkiye uçularnda bir sorun yaanmazken 14 gün zorunlu karantina uygulamas bulunuyor. Almanya Türk örencilerden PCR testi istenmiyor. Ülkenin dil eitimi almak isteyen örenciler için vize bavurular ise geçici süreliine kapal. Ancak, lisans ve yüksek lisans örencileri için D tipi vize bavurusu açk. Vizelerin ortalama açklama süresi de 4-6 hafta arasnda deiiyor.

HOLLANDA

Hollanda -Türkiye uçular devam ediyor, zorunlu karantina uygulamas da bulunmuyor. ki ülke arasndaki uçularda PCR testi de istenmezken, Hollandada lisans ve yüksek lisans örencileri için D tipi vize bavurusu açk. Vizelerin ortalama açklanma süresi ise 1-3 haftay bulabiliyor.

FRANSA

Türkiye - Fransa uçular da devam ediyor. ki ülke arasnda PCR testi istenmezken, zorunlu karantina da uygulanmyor. Eitim için ise 90 günden ksa süreli vize bavurular kabul edilmiyor. 90 günden uzun ve akademik eitimler için de D tipi ulusal vize bavurular devam ediyor. Vizelerin açklanma süresi de 2-4 haftay buluyor.

BRLEK ARAP EMRLKLER (DUBA)

Türkiyeden Birleik Arap Emirliklerine direkt uçular u an için kapal, fakat Ukrayna, Katar gibi ülkelerden aktarmal uçular ile giri yaplabiliyor. Riskli yolcularn havaalan kontrolleri srasnda 1 güne kadar gözetim altnda tutulabilmeleri de söz konusu. Uçutan önceki 96 saat içerisinde PCR testi zorunluluu bulunurken, iki ülke arasnda zorunlu karantina uygulanmyor. Türk örenciler için turistik ve 3 ay üzeri örenci vize bavurularnda da herhangi bir aksama yaanmyor. Vizelerin açklanma süresi 2-3 hafta arasnda deiiyor.

MALTA

Malta - Türkiye arasdaki seyahatlerde yeil pasaport veya Schengen vizesi art aranyor. Ülkeye girite ise son 48 saatte alnm PCR testi isteniyor. ki ülke arasnda zorunlu karantina uygulamas bulunmuyor. Eitim için Maltay tercih eden örenciler ise 90 günden uzun süreli dil eitimi için okullar vastasyla Maltadan vize bavurusu yapabiliyor. Vizelerin açklanmas, 2-6 haftay bulabiliyor.

Pandemi sürecinde ülkelerin örenci kabul artlarnda yapt bu düzenlemeler ile gözler 7-8 Kasm 2020 tarihleri arasnda düzenlenecek Akare Yurt D Eitim Fuarlarna çevrildi. Örenci adaylarnn 13:00 - 18:00 saatleri arasnda ister online olarak evlerinden ister stanbul Taksim The Marmara Hotelde fiziksel olarak dünyann saygn lise, üniversite ve dil okullar ile görüebilecei fuar, özel indirim, burs, yurt dnda konaklama dahil ücretsiz dil eitimi ve PTE Academic snav giri hakk gibi pek çok frsat da sunacak. Kaytlar ise Akare.com.tr internet sitesinden ücretsiz olarak yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git