Pansiyonlu okul giderlerine "e-Ambar" ile anlık takip

Milli Eğitim Bakanlığı, pansiyonlu okulların yemek ve diğer bütçe kalemlerindeki giderlerini, ilk kez hayata geçirilen "e-Ambar" uygulaması ile takip edecek.

Haberler 13.09.2019 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), pansiyonlu okullarn yemek ve dier kalemlerdeki giderlerinin effaf ekilde takip edilebilmesine olanak tanyan e-Ambar uygulamasn hayata geçirdi.

Bakanlk, pansiyonlu okullarn giderlerini ve bütçe ilemlerini daha effaf hale getirmek amacyla yeni bir uygulama kullanmaya balad.

Uygulamayla pansiyonlu okullardaki beslenme hizmetlerinde, gda temini ve temizlik malzemelerinin kullanmnda ilemlerin azaltlmas, maliyet ve tüketimin elektronik ortamda takibinin salanmas amaçlanyor.

Pilot uygulamas Ankarada balatlan e-Ambarn, ilerleyen süreçte Türkiye genelindeki tüm pansiyonlu okullara yaygnlatrlmas hedefleniyor.

- Giderlere tek tula anlk takip

2023 Eitim Vizyonunda belirtilen hedefler dorultusunda, Bakanla bal okul pansiyonlarnda hizmet kalitesinin yükseltilmesi, pansiyon yönetiminin veriye dayal olarak yaplabilmesi hedefiyle hazrlanan uygulamayla daha önce manuel olarak belli bir standard bulunmayan günlük ve aylk yemek girdileri, ambara alnan ve çkarlan malzemelerin takibi tek tula yaplabilecek.

Milli Eitim Bakanl Biliim Sistemleri (MEBBS) üzerinden Ankaradaki pansiyonlu okullarn eriimine açlan e-ambar uygulamasyla pansiyonlu okullarda alnan malzemelerin günlük, haftalk ve aylk maliyetlerinin yan sra tüketim durumlar da anlk olarak takip edilebilecek. Sistemle pansiyonlarda uygulama birliinin salanmas, hizmet kalitesinin artrlmas salanacak.

Ana Sayfaya Git