Paristen Mardin'e Uzanan Yardım Eli

FRANSA'nın başkenti Paris'te yaşayan, geçen günlerde geldikleri Mardin'de davul ve zurnayla karşılanan Türk kadınlar,

Haberler 15.04.2018 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesine bal Yurderi köyünde ilkokul örencilerine krtasiye malzemesi yardm yapt.

Pariste faaliyet yürüten Hanmeli Derneinin organizasyonuyla Mardine gelen kadnlardan oluan 50 kiilik kafile, Kzltepe ilçesine bal Yurderi köyüne giderek ilkokul örencilerine krtasiye yardm yapt.

Kentin tarihi ve turistik mekanlarn ilk kez gezme frsat bulduunu belirten Dernek Bakan Pembe Hekimolu, dünyadaki tüm insanlarn mutlaka Mardini görmeleri gerektiini söyledi. Aileiçi letiim ve Toplumsal Sorunlar Dernei Genel Bakan Zeynep Gökta da geziye Ankaradan katldn belirterek, Mardin temsilcimiz ve Hanmeli Paris Fransa Derneinin yardmlaryla buradaki okula yardmlar yapld. Biliyorsunuz ki; günümüzde aile çok önemli, aile milletin temelidir diye konutu.

UZANAN YARDIM EL

Aileiçi letiim ve Toplumsal Sorunlar Dernei Mardin Temsilcisi Özden Ünal Damar ise örencilere içerisinde krtasiye malzemelerinin bulunduu çantalar hediye ettiklerini ifade ederek, Örencilerin en temel ihtiyac olan krtasiye malzemeleri getirdik. Paristen gelen misafirlerimiz iyi niyet elçileri oldu. Amaç, örencilerle bir araya gelip, sosyal bir aktivite yaamak ve açk hava müzesi görünümündeki Mardinimizin tantmn yapmakt. Bunda baarl olduumuzu düünüyorum eklinde konutu.

Paristen gelen kadnlara teekkür eden örencilerden Ahmet Ergüven ise, Bizim ayakkab ve elbiselere ihtiyacmz vard. Bunlar bize getiren ablalarmza çok teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git