Paydaşlar mesleki eğitim için toplanıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, mesleki ve teknik eğitimin geleceğine yön vermek amacıyla kamu ve özel sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınacağı "Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı" başlıyor.

Haberler 08.01.2018 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), mesleki ve teknik eitimin geleceine yön vermek amacyla kamu ve özel sektör temsilcilerinin görü ve önerilerinin alnaca Mesleki ve Teknik Eitim çaltay Antalyada yaplacak.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, mesleki ve teknik eitim sisteminin arzulanan çktlar verebilmesi için paydalarn sisteme katksnn önemine iaret ederek, bu yöndeki çalmalarn istiare mekanizmalar çerçevesinde planlandn ve yürütüldüünü anlatt.

Türkiyenin 2023 hedeflerine ulamas için yürütülen çalmalarda ortak bir bak açs gelitirmek amacyla bir çaltay yaplmas ihtiyacnn ortaya çktn belirten Gülay, Ülkemizin küresel rekabet edebilirliinin salanmasnda yetimi insan gücü çok önemli bir faktör. Bunun için mesleki ve teknik eitim yoluyla örencilerimizin gelecein dünyasna hazr, istenen bilgi ve becerilerle donanm bir ekilde yetimesi için çalmalar yapyoruz. Bu balamda birçok faaliyeti koordineli halde yürütmekte ve farkl çalmalar planlayarak hayata geçirmekteyiz. dedi.

Gülay, çaltayda özel sektör, kamu kurumu, sivil toplum kuruluu, basn ve üniversite temsilcilerinin yer alacan belirterek, mesleki ve teknik eitime eriim, mesleki ve teknik eitimde kalite ve kapasitenin arttrlmas, mesleki ve teknik eitim ile istihdam bann güçlendirilmesi, mesleki ve teknik eitimde iletiim stratejisinin gelitirilmesi konularnda ilgili paydalarn görü ve önerilerinin alnacan söyledi. Gülay, belirlenen balklarda 70 kiinin sunumlar yapacan ifade etti.

- TÜRKMETES güncelleme hazrlklar yaplacak

çaltayda, ideal bir mesleki ve teknik eitim sisteminin nasl oluturulabileceinin tartlacan aktaran Gülay, Ayrca yürürlükte olan Türkiye Mesleki ve Teknik Eitim Strateji Belgesi ve Eylem Plannn (TÜRKMETES) güncelleme hazrlklar da yaplacak. Söz konusu belgenin, yaymlanmasnn ardndan ülkemizin 2018-2023 yllar arasndaki mesleki ve teknik eitimine yön vermesini bekliyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüünce, mesleki ve teknik eitimin geleceine yön vermek amacyla ilgili paydalarn görü ve önerilerinin alnaca, bugün Antalyada balayacak çaltay, 12 Ocaka kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git