Pedagojik açıdan doğru kitaplar nasıl seçilmeli

Çocuklar için seçilen kitapların önemine işaret eden BKM Kitap Çocuk Kitapları Uzmanı Şeyda Dere, hem kitap sayılarının artması, hem de bilgisayar ve tablet gibi araçların yaygınlaşmasının ebeveynlerin işini zorlaştırdığını söyledi.

Haberler 12.09.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BKM Kitap çocuk Kitaplar Uzman eyda Dereden ilköretim dönemindeki çocuklar için kitap tavsiyelerde bulundu. 7-10 ya için çocuklar için neler seçmesi gerektiini belirten Dere, Okuma kazandklar bu dönemde, farkllklar görülmesine kar ilgi düzeylerinde belirgin bir art olur. çocuklara bu dönemde kitap seçerken her kategoriden çeitlilik oluturmaya dikkat etmek gerekir. Bu dönemde övgü dolu sözler söyleyerek kitaba sndrmak gerekir. Kitap sevmeyen çocuk da yoktur. Doru kitapla tanmam çocuk vardr dedi.

Bu noktada 7-10 ya grubu için seçilmi tavsiyelerde bulunan Dere, öyle sralad Doa ve Kirlilik - çtr çtr Felsefe, Ay Olmayan Ay - Frank Tashlin, Küçük Kara Balk - Samed Behrengi, 35 Kilo Tembel Teneke - Anna Gavalda, Misafir Ylan -Julia Donaldson, Alev Saçl çocuk - Christine Nöstlinger, Balino - Anl Basl, yi Yürekli Dev Memo serisi - Arnold Lobel, Doada Bir yl - Tübitak.

KTAPLAR NASIL SEçLMEL

10 - 14 ya için de tavsiyelerde bulunan Dere, Bu dönemin özellikleri bilmek kitap seçimlerini kolaylatrr. Arkadalarna ballklar artar. Yine bu ya döneminde bireysel ilgi alanlarna göre kitap seçimleri yer alr. Kitap seçerken her kategoriden kitap seçmeye dikkat etmek gerekir. Sadece roman veya bilim deil. Biz yetikinler de aldmz her kitab okumayz, kaynakça olarak bulundurduumuz kitaplar olur. çocuklardan da her kitab bitirmesini bekleyemeyiz, bazen baz kitaplarn zaman vardr. Öncelikle öneri kitaplar dikkate alrken ne kadar bireysel onu incelemeliyiz. Bu yüzden kitap seçimini çocuklarnzla yapmalsnz. Okul listelerini öncesinde mutlaka ebeveyn olarak inceleyip, çocuunuza uygun olup olmadna karar vermelisiniz. Kitap seçmek çok kiisel bir olaydr. çocuklarda da böyle olmaldr. Öneri listelerini olutururken bu sebeple her kategoriden kitap koymaya dikkat ediyorum. Bu ya grubu için tavsiye ettiim kitaplar listede görebilirsiniz diye konutu.

Ana Sayfaya Git