Performans bu yıl yok!

Paydaş görüşleri geldikten sonra öğretmen ve idarecilerin katılacağı bir çalıştay ile taslağa son hali verilecek.

Haberler 09.05.2018 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), öretmen performans sisteminin, üniversitelerden gelen görülerin gelmeye devam etmesi ve konuya ilikin analiz çalmalarnn sürmesi nedeniyle bu yl uygulamaya geçmeyecei bildirildi.

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz imzasyla illere gönderilen yazda, 17 Nisan 2015 tarihinde yaymlanan MEB Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinin 54üncü maddesinde 6 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan 10. Kalknma Plannda, kamuda performans deerlendirmesinin gerçekletirilmesi hedefi dorultusunda öretmen performans deerlendirmesine yer verildii anmsatld.

Bu kapsamda, 2015-2016 eitim öretim ylnda öretmenlerin okul müdürleri tarafndan performans deerlendirmesine tabi tutulduu ifade edilen yazda, performans deerlendirmesini takiben kurumlardan elde edilen geri bildirimler dorultusunda kurum müdürünün tekli deerlendirmesi yerine çoklu veri kaynana dayal performans deerlendirme sistemine geçilmesi yönünde çalmalarn balatld aktarld.

- Taslaa çaltaydan sonra son ekli verilecek

Ayn süreçte Devlet Personel Bakanl tarafndan çoklu deerlendirmeye dayal Kamu Personelinin Baarlarnn Deerlendirilmesine likin Genel Yönetmelik Taslann hazrland aktarlan yazda, gerçekletirilen bu çalmalara bal olarak MEB tarafndan çoklu veri kaynana dayal deerlendirmeyi esas alan öretmen performans deerlendirme sistemi güncelleme çalmalarna baland anlatld.

Yazda, u ifadelere yer verildi:

Söz konusu süreçte hazrlanan taslak yönetmelik ve deerlendirme formlar ile ilgili olarak, eitim kolunda çalan sendikalardan ve Yükseköretim Kurulu araclyla üniversitelerden görü istenmitir. Bugüne kadar eitim kolunda çalan 5 sendikadan ve 55 üniversiteden taslak yönetmelik ile ilgili görü gelmitir. Üniversitelerden ve sendikalardan gelen görüler, uzmanlarmzca analiz edilmektedir. Analiz çalmalar tamamlandktan sonra taslak yönetmelik payda görülerine sunulacaktr. Payda görüleri geldikten sonra öretmen ve idarecilerimizi davet ettiimiz bir çaltay ile söz konusu taslaa son hali verilecektir.

Üniversitelerden görülerin gelmeye devam ettii aktarlan yazda, analiz çalmalarnn bitmemesi nedeniyle yürürlükteki MEB Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinin 54. maddesi gerei kurum müdürleri tarafndan 2017-2018 eitim öretim ylnda yaplmas gereken öretmen performans sisteminin, çalmalar tamamlandktan sonra deerlendirilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git