Personele deprem Eğitimi

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talebi üzerine belediye personeline yönelik deprem eğitimi verildi.

Haberler 29.01.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda meydana gelen 6.8 büyüklüündeki depremin hemen ardndan seferberlik ilan eden Balar Belediyesi, tüm teknik donanmlar ve araçlaryla Elazda hizmet veriyor. Depremin meydana gelmesiyle birlikte Elaza gidip üç gün boyunca Maden ilçesi ve Gezin beldesinde çalmalara katlarak vatandalarla bir araya gelen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla seferberlik ilan edildi. Balar Belediyesine ait araçlar ve teknik donatlar bir yandan enkaz kaldrma çalmalarna katlyor dier yandan da gelen yardmlarn AFAD koordinasyonu ile madurlara salkl ekilde ulatrlmasna destek salanyor.

UZMANLARDAN çALIANLARA DEPREM ETM

Son olarak Elazda meydana gelen ve bölgede hissedilen depremden sonra tekrar gündeme gelen deprem eitimi konusunda Diyarbakrda Balar Belediyesi önemli bir çalmaya imza att. Balar Belediyesi çalanlar, Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talebi üzerine AFAD tarafndan verilen acil durum ve deprem eitimine katld. AFAD l Müdürlüü bünyesinde verilen eitime çalanlar youn ilgi gösterdi.

Sabah ve öleden sonra olmak üzere iki aamal olarak verilen eitimde sivil savunma uzman Mehmet Salih Pilatin ve afet eitim koordinatörü Harun Kor tarafndan sivil savunma tekilleri, temel afet bilinci, yangn ve sivil savunma plan gibi konularda neler yaplmas gerektii anlatld. Diyarbakrn deprem riski bakmndan birinci ve ikinci kuakta olduunu belirten uzmanlar, en büyük tehlikenin ise deprem deil deprem yönetmelii ve zemin etüdüne aykr yaplar olduuna dikkat çekerek her 100 kiiden 98inin deprem riski altnda olduu Türkiyede kurumlardan tüm vatandalara kadar herkesin bilinçli olmas gerektii ifade edildi.

Depremden hemen sonra tüm imkanlar devreye sokarak deprem maduru vatandalarn yardmna kotuklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, deprem eitimi konusunda da önemli bir çalmay hayata geçirdiklerini kaydetti. Ülke ve bölge olarak depremle yaamay örenmeleri gerektiini aktaran Bakan Beyolu, Bu yüzden gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir toplum yaratmamz gerekir. Bunun yolu da deprem ve acil afetler konusunda uzmanlam personel yetitirmekten geçiyor. çalanlarmz bu alanlardaki tüm eitimlere tabi tutacaz dedi.

Ana Sayfaya Git