"Peygamberler Şehri"nden Çanakkale'ye ziyaret

Şanlıurfa'dan, Türk, Arap ve Kürt kökenli öğrenciler, birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla ecdadının şehit düştüğü Çanakkale'yi ziyaret ediyor.

Haberler 24.10.2016 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinin himayesinde Büyükehir, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediye bakanlklarnn katksyla lise örencilerine yönelik anlurfadan anl çanakkaleye Ecdadn zinde projesi uygulamaya konuldu.

anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, ilçe belediye bakanlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri, muhtarlar ve Türk, Arap ve Kürt kökenli örencilerin bulunduu ilk kafile, uçakla GAP Havalimanndan çanakkaleye gitti.

Alan klavuzlar nezaretinde çanakkale Havaalanndan alnan ziyaretçiler, feribotla savan youn yaand Gelibolu Yarmadasndaki bölgelere götürüldü.

Bir taraftan ilk kez uçaa ve feribota binmenin heyecann yaayan çocuklar, bir taraftan da dünya tarihine altn harflerle yazlan çanakkale Savalarnn, destans kahramanlklaryla duyguland.

Seyit Onba Ant ziyaretiyle balayan gezide katlmclar, ahindere ehitlii, ehitler Abidesi, Meçhul Asker Ant, 57. Alay ehitlii, çanakkale Destan Tantm Merkezi ve tabyalar görme imkan buldu.

- 5 bin genç ziyaret edecek

anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada gazetecilere yapt açklamada, kentteki 5 bin genci ekim ay sonuna kadar atalarnn ehit dütüü topraklarla buluturmay planladklarn söyledi.

Türkiyenin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiini ifade eden Tuna, birlik ve beraberlie daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde benzer organizasyonlarn büyük önem tadn anlatt.

çanakkalenin Türkiyenin manevi bakenti olduunu vurgulayan Tuna, Türkiyenin her tarafnda ehitlerin torunlaryla bir bütün olduumuzun ortak vatanmzda bulunduumuzun hem kendimiz bir kez daha farkna varyoruz hem çocuklarmza bu bilinci alyoruz. Ülke olarak gelecee doru yaptmz yürüyüte bu maneviyat, bilinç ve birlik beraberlikle yolumuza devam etmemiz çok önemli. Tarih deiiyor 100 yl geçiyor ama çok fazla bir ey deimiyor, tarih tekerrür ediyor. Güçlü olan mazlumlara zulüm ediyor. Bu vatan toprana 100 sene önce ecdadmz nasl sahip çktysa bugün bizim de dört elle sarlmamz, sahip çkmamz gerekiyor. diye konutu.

Nihat çiftçi de ziyaret sayesinde tekrar tarihe bir yolculuk yapma imkan bulduklarn söyledi.

Türk tarihinin destan ve bedellerle dolu olduunu ifade eden çiftçi, Bu bedeller bu topraklar üzerinde herkes tarafndan verilmi. Dolaysyla gençlerimizin kendi tarihlerini bilmeleri amacyla proje gerçekletirildi. nallah onlar da ecdadnn izinde bu topraklarn çok bedel ödediini, gerçekten cansiperane bir ekilde bu ülkeyi savunduu bilincini yerletireceiz. dedi.

Ziyarete katlan örencilerden Betül ahin de ilk kez kent dna çktn ifade ederek, daha önce kitaplardan örendii çanakkaleyi yerinde görme imkan bulduu için emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git