PİCTES’li 6 bin öğretmen MEB’ten kadro verilmesini bekliyor

“PİCTES” projesi kapsamında görev yapan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine de kadro verilmesini istiyor.

Haberler 04.02.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl ile AB Türkiye Delegasyonu arasnda, Suriyeli çocuklarn Türk Eitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi projesi imzaland. mzalanan proje kapsamnda farkl branlardan 6 bin civarnda öretmen, 2 yllna geçici olarak atamalar yapld. 3 Ekim 2016 tarihinde balatlan ve 23 ilde uygulanan proje, bu yl sona eriyor.

Proje kapsamnda, Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) girmi 6 bin civarnda öretmen, yaplan mülakat ve güvenlik soruturmasnn ardnda, geçici olarak çadr kentler, konteynr kentler ve baz okullarda mesai saatlerinden sonra, Suriyeli çocuklara eitim vermeye baladlar.

Suriyeli çocuklarn Türk Eitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PCTES) projesi kapsamnda görev yapan 6 bin civarnda öretmen, Milli Eitim Bakanl tarafndan kendilerine de kadro verilmesini istiyor.

Proje bu yl sona eriyor

Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu arasnda yaplan PCTES projesinin süresi 2 yl olarak belirlendi. lk etapta 23 ilde sürdürülen proje bu yl sona eriyor. Projenin sona erecek olmas nedeniyle, görev yapan 6 bin civarnda öretmen, isiz kalma tehlikesiyle kar karya.

Projenin maliyeti

300 milyon avro bütçeli proje 23 ilde uygulamaktadr. Proje kapsamnda 390 bin Suriyeli örenciye 5 bin 555 snf öretmeni, Türkçe öretmeni, Türk Dili ve Edebiyat öretmeni, 94 Arapça öreticisiyle Arapça dil öretimi hizmeti, 495 rehberlik danmayla danmanlk hizmeti verilmektedir.

PCTES projesinin uyguland iller

lk etapta PCTES projesinin uyguland pilot iller; stanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, zmir, Ankara, Konya, Antalya, Kayseri, Adana, Mersin, Malatya, Kahramanmara, Osmaniye, Adyaman, Gaziantep, Hatay, Diyarbakr, anlurfa, Siirt, Kilis, Batman ve Mardin illeridir.

PCTES projesi kapsamnda çalan öretmenler kadro istiyor

PCTES projesi kapsamnda anlurfa Bozova Geçici Eitim Merkezinde çalan snf öretmeni Kadri Akay, projenin bu yl sona erecek olmas nedeniyle, kendilerine de kadro verilmesini istedi.

Akay, ç savatan kaçarak Türkiyeye snan yüzbinlerce Suriyeli örenciye eitim vermek için bir proje gelitirildi. Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu arasnda, Suriyeli çocuklarn Türk Eitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi projesi imzaland. Sözlemeden önce Antalya ilinde 2 haftalk bir eitime tabi tutulduk. Eitimimizi baaryla bitirdikten sonra TÖMER sertifikamz aldk. Snf öretmeni olarak göreve baladk. Yaplan mülakat ve güvenlik soruturmasnn ardndan göreve baladk. Günde 7, haftada 35 saat ders veriyoruz. Sözlemeli öretmenlerle ayn artlarda göreve balamamza ramen, projenin bu yaz sona erecek olmas nedeniyle isiz kalmakla kar karyayz. Bizler çok zor artlar altnda çaltk. Emek verdik. Fakat imdi isiz kalma endiesini yayoruz. 5 bin ücretli öretmene kadronun verilecei gündemde. Evet, onlara da kadro verilsin. Fakat bizlere de verilsin. Ücretli öretmenlerle ayn artlarda baladk. Emeimizin heba olmasn istemiyoruz. 6 bini akn öretmen yaz ayndan itibaren isiz kalmayla kar karya. Bu kadar öretmenin umutlar boa çkarlmamal. Devlet okullarnda kalc olarak istihdam edilmeyi bekliyoruz. Bu kadar öretmen madur edilmemeli. Sesimizin duyulmasn istiyoruz. dedi.

PICTES projesi nedir?

Suriyeli çocuklarn Türk Eitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi projesi, Milli Eitim Bakanl ile AB Türkiye Delegasyonu arasnda Türkiyedeki Suriyeli Mülteciler için Mali mkn anlamas (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleme ile Suriyeli çocuklarn Türk Eitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eitim Bakanlnn faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yl ile snrl olup, faaliyetler 3 Ekim 2016 tarihi itibariyle balamtr. Bakanlk proje kapsamnda dorudan hibelendirilmitir.

Ana Sayfaya Git