Pilot üniversiteler tecrübe paylaştı!

Yükseköğretim Kurulu tarafından Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi çalışmaları kapsamında belirlenen 10 pilot üniversitenin rektörü Bingöl'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Haberler 12.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde düzenlenen toplantda, Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan Üniversitelerin Bölgesel Kalknma Odakl Misyon Farkllamas ve htisaslamas Projesi çalmalar kapsamnda belirlenen 10 pilot üniversitenin rektörü bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) ev sahipliinde düzenlenen Pilot Üniversiteler Tecrübe Paylam Toplantsnn açlnda konuan Vali Kadir Ekinci, programn ülke adna hayrlara vesile olmasn diledi.

Gelimilik düzeylerindeki farkn ortadan kaldrlmas için il ve bölgenin kaynak donanmna uygun ekilde tarm ve havza bazl yeni sürdürülebilir bölgesel kalknma modellerinin gelitirilmesi ve hayata geçirilmesinin önemine deinen Ekinci, bu konularda yaplan AR-GE çalmalar sonucu ulalan verilerin sektörlere katk sunmaya devam ettiini aktard. Ekinci, Gösterdikleri youn çaba ile kent ekonomisine de ciddi bir hareket getiren Sayn Rektörümüze ve mesai arkadalarna teekkür ediyorum. dedi.

Pilot üniversiteler

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoan, Bölgesel Kalknma Odakl Misyon Farkllamas ve htisaslamas Projesine çok önem verdiklerini belirtti. Üniversitelerin bulunduklar bölgeye katk sunmasn istediklerini ifade eden Gündoan, unlar söyledi:

Üniversitelerin 3 temel görevi var. Biri eitim öretim, ikincisi aratrma, üçüncüsü de bölgesel kalknma, yani topluma hizmet faaliyeti. Son yllarda metropol alanlar dnda daha fazla üniversite kurulmasyla faaliyetler daha çok bölgesel kalknma odakl olmaya balad. Biz bunu önemsiyoruz. 2006 ylndan sonra kurulan üniversitelerimizin misyon farkllamas kapsamnda balatlan bu projede üniversitelerimizin bölgesel kalknmaya katk sunmas, üniversite kimlii ve bölgenin insan kaynaklarn yetitirmeleri bakmndan önemli bir katma deer üreteceine inanyoruz.

Tecrübelerini paylat

BÜ Rektörü Prof. Dr. brahim çapak da tarm ve havza bazl kalknma alannda pilot üniversite seçildiklerini hatrlatarak ar ve ar ürünleri, ekonomik deeri yüksek bitkilerin deerlendirilmesi alannda önemli çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda ar ürünlerinin gda, kozmetik ve salk alannda kullanlmas için Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PKOM) bünyesinde aratrmalarn sürdüüne iaret eden çapak, Ar ve ar ürünleri ile endemik bitkilerde önemli mesafeler kat ettik. diye konutu.

Toplantya katlan Bingölün yan sra Krehir Ahi Evran, Uak, Düzce, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Aksaray, Kastamonu, Mu Alparslan, Rize Recep Tayyip Erdoan ve Siirt üniversitelerinin rektörleri, yürüttükleri çalmalarla ilgili sunum yapt.

Toplantnn ardndan, Bingöl Ar Floras Sergisi gezildi.

Ana Sayfaya Git