Polis akademisine giriş zorlaşıyor!

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, polis meslek eğitim merkezleri ile polis meslek yüksekokullarının giriş ve eğitim-öğretim yönetmeliklerinde değişiklik yapıldı.

Haberler 01.04.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Akademisi Bakanl Polis Amirleri Eitimi Merkezi, polis meslek eitim merkezleri ile polis meslek yüksekokullarnn giri ve eitim-öretim yönetmeliklerinde deiiklik yapld.

Polis Akademisi Bakanl Polis Amirleri Eitimi Merkezi, polis meslek eitim merkezleri (POMEM) ile polis meslek yüksekokullarnn giri ve eitim-öretim yönetmeliklerinde deiiklik yaplmasna ilikin yönetmelikler, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Polis Akademisi Bakanl Polis Amirleri Eitimi Merkezi Giri ve Eitim-Öretim Yönetmeliinin 20nci maddesinin iki bendinde yaplan deiiklikle, emniyet mensubu adaylarn baar sralamasnda, yazl snav puannn yüzde 25i, fiziki yeterlilik puannn yüzde 25i ile mülakat snavnn yüzde 50si esas alnacak. Emniyet mensubu olmayan adaylarda ise KPSS puannn yüzde 25i, fiziki yeterlilik puannn yüzde 25i ile mülakat snavnn yüzde 50sine göre baar sralamas belirlenecek. Adaylar arasndan baar sralamas puannda eitlik olmas halinde srasyla yazl snavdan alnan puan, mülakat puan, fiziki yeterlilik puannn yükseklii esas alnacak. Bunlarda da eitlik olmas halinde ya küçük aday tercih edilecek.

POLS AKADEMSNE GR

Polis Meslek Eitim Merkezleri Giri Yönetmeliinin 16nc maddesinin birinci fkrasnda yaplan düzenlemeye göre, adaylarn baar sralamasna esas alnan POMEM giri puanlar, adayn KPSS puannn yüzde 25i, fiziki yeterlilik snav puannn yüzde 25i ve mülakat snav puannn yüzde 50si üzerinden belirlenecek. Baar sralamas puannda eitlik olmas halinde srasyla, KPSSden alnan puan, mülakat puan, fiziki yeterlilik puannn yükseklii esas alnacak. Bunlarda da eitlik olmas halinde ya küçük aday tercih edilecek.

Polis Meslek Yüksekokullar Giri Yönetmeliinin ilgili maddesi de u ekilde deitirildi:

Baar sralamasna esas polis meslek yüksekokulu giri puan, fiziki yeterlilik snav puannn yüzde 25i, mülakat snav puannn yüzde 50si ile 8. maddenin birinci fkrasnn (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayn en yüksek puannn yüzde 25inin toplamdr. Polis meslek yüksekokulu giri puanna göre erkek, bayan ve emniyet tekilat personeli ehit veya vazife malullerinin e veya çocuklar için asl, yedek ve baarsz olmak üzere ayr ayr snav sonuç listesi düzenlenir. Snav sonuçlar, Bakanln internet sitesinden duyurulur. Baar sralamas puannda eitlik olmas halinde srasyla YGSden alnan puan, mülakat puan, fiziki yeterlilik puannn yükseklii esas alnr.

Bunlarda da eitlik olmas halinde ya küçük aday tercih edilir.

Ana Sayfaya Git