Polis amcaları sayesinde sinemayla tanıştılar

Van'da 100 öğrenci, ilk kez sinema salonunda film izledi.

Haberler 23.11.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüünce Sosyal Destek Program (SODES) kapsamnda yürütülen Gerçekleen Hayaller Projesiyle daha önce sinema salonunda film izlemeyen 100 örenci tespit edildi.

pekyolu lçesi Karpuzalan lkokulunda eitim gören 100 örenci, Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü ekiplerince sinemaya götürüldü.

ube Müdürü Mehmet Murat Yöndem, yapt açklamada, çocuklar sinemayla buluturup ufuklarna bir pencere açmay hedeflediklerini söyledi.

Sinemayla hiç tanmam 100 örenciyi sinemayla buluturmann keyfini yayoruz diyen Yöndem, 2016 yl SODES kapsamnda sinema günleri etkinlii kapsamnda maddi durumu iyi olmayan ve derslerinde baarl olan 100 örenciyi sinemaya getirdiklerini aktard. Yöndem, öyle devam etti:

Sinemayla tantlar

Buradaki amacmz hiç sinema görmemi, sinema ortam yaamam örencilerimize bunu yaatmaktr. Ayrca Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) snavna girecek olan örencilere de moral vermek. çocuklarmzla beraber bir eyler paylamak istedik. Sinemamz seyredip ölen yemeini yedikten sonra çocuklarmza deiik hediyeler vereceiz.

Karpuzalan lköretim Okulu 5. snf örencisi Canan Kocaman, ilk defa sinema salonunda film izledii için heyecanl olduunu söyledi.

Seyran Yadigar ise sinema salonunu çok merak ettiini anlatarak Polis amcalara bizi sinemaya götürdükleri için teekkür ederim. dedi.

Polislerle film izleyen örencilere daha sonra hediyeleri datld.

Ana Sayfaya Git