Polislik maratonu

Diyarbakır’da POMEM aday adayları, fiziki hazırlık kurslarına başvuru yaptı. Kadın ve erkek adaylar, belirlenen saniyelerde parkuru tamamlamak için gece gündüz çalışıyor.

Haberler 14.11.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis Akademisi tarafndan yaynlanan 26nc dönem Polis Meslek Eitim Merkezi (POMEM) ilanna bavuran aday adaylar, polis olmak için Diyarbakrda bavurduklar fiziki hazrlk kurslarnda youn tempo harcyor.

Polis Akademisi 26nc dönem polis alm ilan kapsamnda 7 bin kiilik kontenjan ilan yaymlad. Diyarbakrda POMEM ilanna bavuru yapan kadn ve erkek aday adaylar fiziki mülakat öncesi hazrlk antrenman kurslarna bavuru yapt. Polis Akademisi tarafndan belirlenen süre içeresinde fiziki mülakat tamamlamak için adaylar, kondisyon arlkl youn antrenmanlar gerçekletiriyor.

Temel hareketler gösteriliyor

Mehmet Emin Yavuz, genellikle adaylarn videolarda parkura bakp bu ekilde parkuru geçebilirim düüncesiyle kursa gitmeden hazrlanmaya çaltklarn söyledi. Videolarda izledikleri parkur çalmalarnda yaplan derecelerin hepsinin, daha önce çalm kiiler tarafndan yapldn belirten Yavuz, Örnein videoda izledii programda aday, 48 saniye ya da 46 saniye 40 saniyede yapyorsa kii bunu videolarda izleyip ha bu yapyorsa bende yaparm düüncesiyle parkura hazrlanmyor. Fakat bu kiinin parkura hazrlandn unutuyorlar. Bizim amacmz, parkur çalmalarmzda temel hareketleri göstermek. Öncelikle nefes antrenmanlar, kondisyon, kuvvet antrenmanlarn yaptryoruz. Kii kaslar ve oksijen boalmasn daha salkl bir ekilde yapsn diye. Kii genellikle antrenmanlar erken balarsa o kadar verimli olur. Genelde adaylar internet üzerinde bavurularn yaptktan sonra hemen sonrasnda kursa kayt yaptrmalarn tavsiye ediyoruz. Bir aylk bir çalmayla kaslar gerekli hareketleri ve antrenmanlar uyguladktan sonra kaslar daha hazr hale gelir ve parkuru daha rahat bir ekilde tamamlayabilir. POMEMin düzenledii parkur snavna katlan hazrlanmayan kiiler genellikle sakatlklar ortaya çkyor. Sçrama tahtasnda genellikle bilekte sakatlk veya takladan sonra sakatlklar meydana geliyor. Veyahut nefes antrenmanlar yapmad için parkurun yarasnda yani engel ksmndan itibaren bacak kuvvetsiz halde kalyor ve parkuru tamamlayamyor. Örnein hedef 48 saniye ise onu bile tamamlayamyor, yarda kesmi oluyor. Bu da aday için snav elenmesine sebep oluyor dedi.

Parkuru geçmek için çalyorlar

POMEM kadn aday aday evin Yldrm, parkura hazrlanmadan snava girecek adaylar için sakatlanma olaslnn yüksek olduunu ifade etti. Yldrm, Uzman eitmenler eliinde dikkatli çallrsa sakatlanma riski de en aza inecektir. Balangçtaki seviye ile spor sonras yaanlan seviye arasnda çok fark var. Burada kondisyon, kas kuvveti artyor. Bu da spor parkurunu geçmeyi hzlandryor ve hedeflediiniz amaca daha iyi ulaabiliyorsunuz diye konutu.

Erkek aday adaylarndan Mustafa Aksel ise daha önce kendisinin Elazda 23ncü dönem POMEMe girdiini kaydetti. Aksel, Orada parkurda elenmitim, süre yetmemiti. Bende arkadalar vastasyla buray örendim. Buraya geldim, zorlu bir parkur olduu için önceden kendimi denemek istedim. çalyoruz, zorlu bir süreç. nallah bunun üstesinden gelebileceimize inanyoruz dier arkadalarla birlikte eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git