Prefabrik anaokullarının ilki açıldı

Bismil Belediye Başkanlığı, ilçedeki anaokulu ihtiyacını gidermek için müstakil ana sınıflar inşa ederek okul öncesi eğitime destek veriyor.

Haberler 03.12.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi tarafndan okul öncesi eitime destek amacyla 12 krsal mahalleye yaplan prefabrik anaokullarnn ilki Kurudere Mahallesinde açld. Açla, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç, Cumhuriyet Basavcs Fatih Kocaman, lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avar, örenciler, öretmenler ve örenci velileri ile birlikte mahalle sakinleri katld. Bismil Belediye Bakan Turgay Gülenç, anaokulu açlnn yaplaca yere geldiinde çocuklar tarafndan büyük sevgiyle karland.

Eitimin her kademesine destek veriyoruz

Açl kurdelesini mahalle sakinleri ile birlikte kesen Bakan Gülenç, snflar dolaarak çocuklar ile bir süre sohbet edip fotoraf çekti. Bu okul ile mahallenin anaokulu ihtiyacn karlam olduunu söyleyen Bakan Gülenç, okul öncesinden balayarak, eitimin her kademesinde örencilere destek vereceklerini söyledi. Bakan Gülenç, lçemizin anaokulu ihtiyacn karlamak için belediye olarak 12 farkl mahallemize anaokulu yapmlar devam ediyor. Anaokulu olmayan mahallelerimize prefabrik anaokulu ina ederek hem okul öncesi eitime katk saladk, hem de minik örencilerimize destek verdik. Bu sayede köylerde anaokullarna gidemeyen çocuklarmza bir kap daha açtk. En deerli yatrm, çocuklara yaplan yatrmdr. Eitime yatrm yapmaya devam edeceiz dedi.

Bakan Gülençe eitime destei için plaket

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, Bismil Belediyesine 10 aydr kayyum atandn ve bu süre içerisinde Bismil Belediyesinin eitime çok ciddi yatrmlar yaptn belirterek bu katklarndan dolay Belediye Bakan Turgay Gülençe teekkür ederek, katklarndan dolay plaket verdi.

Ana Sayfaya Git