Psikiyatristin verdiği ilaçları kullandı... Şimdi yaşam savaşı veriyor

Antalya'da lise ikinci sınıf öğrencisi H.Ü.’ye (15), sınav kaygısı nedeniyle gittiği psikiyatri kliniğinde, iddiaya göre uzman Dr. Ö.A., reçeteye iki farklı ilaç yazdı. İlaçlardan birinin yan etki yaptığı, tüm vücudu su toplayıp moraran, yanıklar oluşan H.Ü.'ye 'Stevens Johnson sendromu' teşhisi konuldu... Genç kız şu an yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 29.01.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada makine teknisyeni Cem Ü. ve özel bir etüt merkezinde idareci Dilek Ü. çiftinin tek çocuu lise örencisi H.Ü., geçen kasm aynda tüm derslerden ilk snavlara girdi. çok çalmasna ramen hiçbir dersten istedii baary elde edemeyen genç kz, ikinci snavlar için çalmay sürdürdü. H.Ü., snav tarihleri yaklanca, Baarsz olacam endiesi yaad ve bu durum okul dndaki hayatn da etkiledi. Durumun psikolojik destek gerektirdiini düünen aile, geçen 17 Aralkta kzlarn evlerinin yaknndaki bir terapi merkezine götürdü. Burada ilk muayeneyi yapan psikiyatri uzman Dr. Ö.A., genç kza kiilik testi yapp, 2 farkl ilaç yazd.

LAçLARIN YAN ETK YAPTII DDASI

laçlar eczaneden alp kullanmaya balayan H.Ü., ksa süre sonra önce sol kulak arkasnda, ardndan az çevresi ve vücudunun deiik yerlerinde kzarklklar fark etti. Vücudu su toplayan H.Ü., 18 Ocak günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil servisine götürülerek tedaviye alnd. Tüm vücudu morarp su toplayan ve yank oluan H.Ü.ye, Stevens Johnson sendromu (Cilt ve mukoza zarnn ilaç veya enfeksiyona kar ciddi ekilde reaksiyon gösterdii nadir görülen ciddi bir rahatszlk) tehisi konuldu. Tehisi yapan doktorlar, sendroma ilaçlardan birinin sebep olduunu, bu ilacn normalde epilepsi hastalarna verildiini kaydetti.

Psikiyatristin verdii ilaçlar kulland... imdi yaam sava veriyor

DOKTOR HASTANEYE çARILDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Youn Bakm Servisinde tedavisi devam eden H.Ü.yü yalnz brakmayan anne ve babas, doktorlardan gelecek müjdeli haberi bekliyor. lk reçeteyi yazan doktorun da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine çarldn, ilac yazmasndaki amacnn sorulduunu anlatan anne Dilek Ü., Kzmn bilinci açk ama bütün vücudu yanklar içerisinde. Yaad acy sözlerle anlatamyorum. Biz ailece bu acy çekiyoruz. Bamza ne gelecek bilmiyoruz. Baka aileler böyle eyler yaasn istemiyoruz. lac yazan doktor buraya çarld. Neden bu çocua bu ilac verdiniz diye soruldu. Geldiinde panik haldeydi. H.Ü. çok felsefik, filozof gibi bir çocuk, o yüzden verdim bu ilac dedi. Olgun bir çocuk olduunu düündüü için bu ilac verdiini anlatt dedi.

Yaadklaryla ilgili hukuki mücadele balatacaklarn belirten Dilek Ü., kzlarnn tedavi edilmesi için tbbi destek beklediklerini kaydetti.

lac yazan Dr. Ö.A. ise,Kullanlacak ilacn böyle bir sonuca yol açabileceini öngörmem mümkün deil. Pek çok ilaç, benzer sonuca yol açabilir, bu tabloya neden olabilir. Basit bir aspirin dahi böyle bir tabloya, hatta daha ar bir tabloya yol açabilir.

Ana Sayfaya Git