Psikolojik destek

MEB, deprem bölgesinde psikososyal destek eğitimi uygulamaya koydu

Haberler 29.01.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), deprem bölgesinde örencilere yönelik psikososyal destek eitimi veriyor.

Bakanlk, Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüündeki depremin hemen ardndan Elaz ve Malatyada ihtiyaçlarn belirlenmesi ve acil müdahale gerektiren durumlarn tespitine balarken, depremden etkilenen ailelere de 34 okulda barnma hizmeti sundu.

Yemek ikramnn yan sra çay ve kahvenin 24 saat sunulduu okullarda, 18.30-21.30 saatlerinde gönüllü rehber öretmenler tarafndan depremin psikolojik etkilerini hafifletmek ve çocuklarn travma sonras tepkilerini anlamlandrmasna yardmc olmak amacyla psikoeitsel aktiviteler ve ailelere yönelik bilgilendirme toplantlar gerçekletiriliyor.

LK ETME BAKAN ZYA SELçUK DA KATILDI

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun katlmyla depremin ertesi günü, etkilenenlere yönelik 40 psikolojik danmann katlmyla psikolojik ilk yardm ve destek verilirken, Elaz ve Malatyada rehberlik ve aratrma merkezlerinde Psikososyal Destek Koordinasyon Birimi oluturuldu.

Bakanlk ayrca depremden etkilenen örenci, öretmen ve velilerle okul temelli müdahale çalmalarn uygulayarak, aileye yönelik seminerler düzenleyecek ve normallemekte güçlük yaayan çocuklara yönelik ikincil müdahaleler balatacak.

Ana Sayfaya Git