Rekor kırmak onların işi

Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında Diyarbakırlı sporcular 4 Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. İki bireysel iki de takım halinde rekor kıran sporcuların şimdiki hedefi dünya rekoru kırmak.

Haberler 29.01.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atclkta Haval Silahlar Türkiye Kupas müsabakalar Mersinin Erdemli ilçesinde 10-14 Ocak tarihleri arasnda gerçekletirildi. 35 ilden 84 kulüp ve 650 sporcunun yer ald organizasyonda, Diyarbakrl sporcular tarihi bir baarya imza att. Büyük erkekler tüfek yarmalarnda Ömer Akgün, final atlarnda 250.8 puanla yeni Türkiye rekorunu krp birinci olurken ayn organizasyonda yer alan ve genç kadnlar kategorisinde yaran Akgünün kz Esin Akgün de 610.9 puanla hem Türkiye rekoruna imza att hem de altn madalyann sahibi oldu. Büyük erkekler tüfek takm yarmalarnda, Ömer Akgün, Ylmaz Akgün ve Mehmet Akgünden oluan atclar, 1.828,5 puan alarak ampiyonada birincilik elde ederek, rekor krd. Esin Akgün, Nazlcan Sain ve Pelin Avcdan oluan genç kadnlar da tüfek yarmalarndan 1.807.2 puanla Türkiye birincisi oldu ve yeni bir rekora imza att. Uluslararas Atclk Federasyonunun koyduu yeni kurallarn uygulad yarmalarda genç kadnlar tüfek yarmalarnda Pelin Avc ve minik erkekler tüfek yarmalarnda Baver Akgün de bireysel olarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Baba kzn mutluluu

Ömer Akgün, kzyla beraber rekor krmasnn kendisini çok mutlu ettiini belirterek, O ayr rekor att ben ayr rekor attm. Benim takmm ayr rekor att, kzmn takm ayr rekor att. Bu gurur verici bir ey. çok mutluyuz. 16-22 ubat tarihleri arasnda Dünya ampiyonas var. u an ona hazrlanyorum. Tek hedefim orada birinci olmak dedi.

Esin Akgün de babasyla birlikte ayn yarmada rekor krmalarnn kendisi çok mutlu ettiini ifade ederek, Babam yaknda Macaristana gidecek. Umarm orada birinci olur. Birlikte Avrupa ampiyonasna gitmeyi de çok istiyorum diye konutu.

Hedefimiz dünya rekoru krmak

Müsabakalarda güzel bir derece elde ettiklerini Nazlcan Sain, Hedefimiz yurt dna çkp büyük bir dünya rekoru krmak ifadelerini kulland.

Atcla ilk baladnda yapamayacandan korktuunu aktaran Baver Akgün, Gözümü kapattm açtm artk beyaz atmamaya baladm. Sonra yarmalara gitmeye baladm. Derece yaptm. çok çaltm hak ettim aldm ifadelerinde bulundu.

Bireysel kategoride Türkiye üçüncüsü olan Pelin Avc ise güzel bir derece getirdiklerini ve hedefinin milli takma girip ülke ülke gezmek olduunu söyledi.

yi bir konumdayz daha da iyi olacaz

Türkiye Atclk ve Atclk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Haval ve Ateli Silahlar Asbakan Kadri Akgün, müsabakaya 12 sporcu ile katldklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

çocuklar baarl bir grafik sergiledi. Alt yapya yönelik bakanlk ve genel müdürlük nezdinde federasyon olarak bavurumuz var. 2017 yl içerisinde 18 elektrikli at poligonu kazandrdk. Bu yl da ayn projeyi devam ettirmek istiyoruz. çalmalarmz devam ediyor. nallah bu yl 15 ehrimizi bu poligonlara kavuturacaz. Atclk bran eskiye göre çok iyi durumda. Malzeme olarak bir skntmz yok. Bunun da sebebi uanda 5 ilde Türkiye Olimpiyat Hazrlk Merkezleri var. Bunlardan biri de Diyarbakrda. Bu merkezde 7 tane sporcumuz var. Malzemede sknt kalmad ama okullarla biraz skntlyz. Gün boyu okula giden çocuklar antrenmana zaman bulamyor. Saat 5te ancak gelebiliyor. Zaten okulda derslerden kafas dolmu. Bu konuda biraz sknt çekiyoruz. uanda çaltmz haval silahlar poligonu geçici olarak yaptk. l valimizden ve Gençlik ve Spor Bakanlndan poligonumuzun yaplmasn talep ettik. Poligonun yaplmasyla beraber Diyarbakr Ortadounun merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Elimizde dünya ile rekabet edebilecek sporcularmz var. Alttan da sporcularmz yetiiyor. yi bir konumdayz daha da iyi duruma geleceiz.

Ana Sayfaya Git