Rekor sürede sınav okundu

Köklü açık ve uzaktan eğitim tecrübesiyle dünyanın ilk sıralarında yer alan Anadolu Üniversitesi, kısa sürede küresel pandemi ilan edilmesine neden olan yeni tip Korona virüs tehlikesi nedeniyle büyük bir sorumluluk aldı.

Haberler 10.05.2020 - 23:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu dorultuda Açköretim Sistemi Bahar Dönemi ara snavlarn internet tabanl olarak gerçekletiren Anadolu Üniversitesi, birey ve toplum saln korumak adna önemli bir çalmaya imza att. Türk eitim tarihinin en geni kitlesel katlml online snav olma nitelii tayan bu snavn sonuçlarnn açkland müjdesini kiisel sosyal medya hesaplarndan duyuran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. afak Ertan çomakl, yapt paylama 1 milyona yakn örencinin snav sonucunun 1 günlük rekor sürede açkland notunu dütü.

Küresel olarak eitim alannda gerçekleen dijital dönüüm süreçlerinin öncüsü konumundaki Anadolu Üniversitesi, öretim süreçleri için üretilen materyallerin dijital ortamlara tanmas noktasnda güçlü bir alt yap oluturdu. Ayrca yerli ve milli yazlmlar sayesinde çevrimiçi Snav Sistemini gelitiren Üniversite, uzaktan eitim alannda büyük yenilikler ortaya koydu.

VERLER TÜRKYE SINIRLARINDA TUTULDU

Türkiyenin verisi Türkiyede kalacak! ilkesi ile hareket eden Anadolu Üniversitesi, Açköretim Sistemi Bahar Dönemi ara snavlarnda 1 milyona yaklaan örencisinin snavlarn kendi sunucu sistemi üzerinden gerçekletirerek, verileri Türkiye snrllarnda tuttu.

Anadolu Üniversitesi kendi bünyesinde 5 milli yazlm projesini hayata geçirdi

Kendi personelleri ile internet tabanl olarak gerçekleen snav kapsamnda 5 milli yazlm projesi gelitiren Anadolu Üniversitesi, söz konusu yazlmlar snav süresince baaryla kulland. Bu yazlmlarla gelitirilen sistem, snav öncesinde gerçekletirilen yük testlerinden sorunsuz geçerek siber ataa kar birçok senaryo üzerinden test edildi. 20 gün boyunca sürekli olarak örencilerin eriimine açk olan çevrimiçi Snav Sistemi, her türlü siber ata da engelledi.

PROF. DR. AFAK ERTAN çOMAKLI: 1 MLYON KNN SINAV SONUCUNU 1 GÜNDE AçIKLAMAK DA NASP OLDU

ahsi sosyal medya hesaplarndan müjdeli haberi örencilerle paylaan Rektör çomakl, 5 milyona yakn derse ait snav kadnn Bilgisayar Aratrma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafndan gelitirilen yerli ve milli yazlmlarla 1 gün içerisinde okunarak sisteme giriinin yapldn duyurdu. Anadolu Üniversitesinin kendi rekorunu krdna vurgu yapan Prof. Dr. çomakl, paylamnda u ifadelere yer verdi: Anadolu Üniversitesinin milli çocuklarndan, milli yazlmlarla rekor krarak ayrlyoruz. Açköretim Sistemi snav sonuçlar hayrl olsun. 1 milyon kiinin snav sonucunu 1 günde açklamak da nasip oldu.

NTERNET TABANLI SINAV SAYESNDE SINAVA GRMEYEN K SAYISI ÖNEML ÖLçÜDE AZALDI

Bir önceki ylda fiziken snava girme oran ders bana yüzde 81iken internet tabanl snavda bu oran yüzde 93e çkt. Yine bir önceki ylda fiziken snava girme oran örenci baznda yüzde 85iken internet tabanl snavda bu oran yüzde 94 oldu. Bunun yan sra online snav karar açklandktan sonra ders materyallerinin kullanm says yüzde 345 orannda, ders materyalleri için sisteme giri yapan örenci says ise yüzde 250 orannda art gösterdi.

Ana Sayfaya Git