Rektör adayı başvurularına ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Cumhurbaşkanı kararıyla, devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör adayı olmak isteyenlerin başvurularına ilişkin usul ve esaslar düzenledi.

Haberler 03.10.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet ve vakf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör aday olmak isteyenlerin bavurularna ilikin usul ve esaslar düzenleyen Cumhurbakan karar, Resmi Gazetede yaymland.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yer alan Cumhurbakan kararna göre, devlet ve vakf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitülerine rektör aday olmak isteyenlerin bavurularna ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, rektörlük görev süresi dolmadan en geç 30 gün önce, rektörlük görevinin süresi dolmadan herhangi bir sebeple sona ermesi veya adaylk sürecinin yenilenmesi halinde ise 5 gün içinde Yükseköretim Kurulunca (YÖK) rektör adayl için duyuru yaplacak.

Rektör aday bavurularna ilikin usul ve esaslar belirlendi

Rektör aday olmak isteyenlerin duyuruda belirlenen tarih aralnda bavuruda bulunmalar gerekecek.

Kanunlarda ve Cumhurbakanl kararnamelerinde belirlenen artlar tayanlar rektör adaylna bavurabilecek.

Devlet üniversitesi veya yüksek teknoloji enstitüsü rektör adaylar, adaylk artlarn tadklarn gösterir belge ve öz geçmilerini ekledikleri bir dilekçe ile YÖKe bavuracak.

Vakf üniversitesi rektör adaylar ise adaylk artlarn tadklarn gösterir belge ve öz geçmilerini ekledikleri bir dilekçe ile mütevelli heyetine bavuracak. Mütevelli heyeti de teklif ettii rektör adayn veya adaylarn gösterir bilgi ve belgeleri Cumhurbakanlna sunmak üzere YÖKe gönderecek.

YÖK, devlet üniversitesi ve yüksek teknoloji enstitüsü rektör adaylar ile vakf üniversitesi mütevelli heyetinin teklif ettii rektör aday veya adaylarnn tamamna ilikin artlar tayp tamadn, lisans, lisansüstü eitim mezuniyetleri, akademik unvanlarn ald tarihler ve atamalar, bulunduklar idari görev ve deneyimleri, sicil ve disiplin dosyalar yönlerinden bir raporlama yaparak Cumhurbakanlna sunacak.

- Yeniden atanmak isteyen rektörler için performans raporu

Söz konusu düzenleme kapsamnda, yeniden atanmak isteyen rektörler için YÖK tarafndan belirlenen kriterlere göre performans raporu hazrlanacak.

Oluturulacak performans raporlar da Cumhurbakanlna sunulacak.

Cumhurbakan, YÖK tarafndan sunulan devlet üniversitesi ve yüksek teknoloji enstitüsü rektör adaylar arasndan birini, vakf üniversitelerinde mütevelli heyetinin teklif ettii rektör adayn veya adaylarndan birini rektör olarak atayacak veya bavuru sürecinin yenilenmesini isteyebilecek.

Ana Sayfaya Git