Rektör Çapak;" 18 bölüme öğrenci alımı onaylandı"

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,18 bölüme öğrenci alımının onaylandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 18 bini geçmesini beklediklerini ifade etti.

Haberler 18.06.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim çapak, kentteki ulusal ve yerel medyann temsilcileri ile bir araya geldi.

Üniversitenin hayata geçirdii ve geçirilmesi planlanan projeler bata olmak üzere ilk defa örenci alacak mevcut, açlan yeni programlar, devam eden inaatlar, pilot üniversitede gelinen son durum ile kültürel ve sanatsal etkinlikler hakknda bilgi verildi.

2019 ylnn genel bir deerlendirmesini yapan Rektör Prof. Dr. brahim çapak, Açlan programlarmzn çou nitelikli programlar. Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha nitelikli ve daha donanml bir üniversite oluyor. Bölgemizde 2006 sonras kurulan üniversiteler arasnda bir numara olduumuzu rahatlkla söyleyebilirim dedi.

ÖRENC ALIMI ONAYLANDI

18 bölüme örenci almlarnn onaylandna deinen Rektör çapak, Bingöl Üniversitesinin 2019-2020 eitim öretim ylnda örenci alnmas konusundaki teklifi Yükseköretim Genel Kurul toplantsnda incelenip 18 mevcut program ve bölüme 2019 YKSde örenci alnmas uygun görüldü. 18 yeni bölüme 660 örenci kontenjan ayrld. Örenci alacak yeni bölüm ve programlar 2018 YKS tercih klavuzunda yerini alacak. Toplamda 660 kontenjana sahip olan bölümlere ilk defa örenci alnmas üniversitemiz için yeni bir güç katm olacak. Bölgesel Kalknma Odakl Misyon Farkllamas ve htisaslamas Projesi kapsamnda Tarm ve Havza Bazl Kalknma alannda pilot üniversite seçilerek bölgesel kalknma alannda toplumsal faydaya dönük bilim üreten, ürettii projelerle topluma dokunan üniversitemiz, Bingöle ve bölgeye katk sunmak için çalmalarna tüm hzyla devam ediyorifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git