Rektöre 3 Yıl Pröf Şarttı!

Öğretim elemanı kadrolarına atamalar, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) çıkarılacak norm kadro yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre üniversiteler tarafından yapılacak.

Haberler 14.09.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz Cumhurbakanl Kararnamelerinde Deiiklik Yaplmas Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Düzenleme ile 10 Temmuz 2018de Resmi Gazetede yaymlanan 2 sayl Genel Kadro ve Usulü Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesinin açktan ve nakil suretiyle atama saylar balkl 11. maddesine yeni fkra eklendi. Buna göre, öretim eleman kadrolarna, devlet yükseköretim kurumlar bünyesindeki birimler, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarnn says, nitelii ve örenci saylar ile yükseköretim kurumunun eitim-öretim dnda yürüttüü hizmetler dikkate alnarak YÖK tarafndan çkarlan norm kadro yönetmeliine göre ilgili devlet yükseköretim kurumunca atama yaplacak.

Geçici madde gereince de norm kadro yönetmelii 60 gün içerisinde yürürlüe konulacak. Yönetmelik yürürlüe girinceye kadar yükseköretim kurumlar, atama yetkisini yönetmeliin yürürlüe girmesini beklemeden kullanabilecek.

- Rektör görevlendirmelerini YÖK Bakan yapacak

Dier yandan, Cumhurbakanl Kararnamesi ile 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayl Resmi Gazetede yaymlanan 3 sayl Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kurulularnda Atama Usullerine Dair Cumhurbakanl Kararnamesine de rektör görevlendirmelerine ilikin bir hüküm eklendi.

Bu kapsamda, kadro, pozisyon ve görevlerin boalmas halinde YÖK Bakan tarafndan rektör görevlendirmesi yaplabilecek. Bu görevlendirmeler, ayn gün Cumhurbakanlna bildirilecek.

- Rektörlük için üç yl art kaldrld

Öte yandan rektörlerin, en az üç yl profesörlük yapanlar arasndan atanacan belirleyen ilgili hükümden en az üç yl ibaresi çkarld. Buna göre, rektörler profesörler arasndan atanacak.

TÜBTAK Yönetim Kurulu üyeliklerine yaplacak atamalarda kamuda en az 5 yllk hizmeti bulunma koulu aranmayacak.

Ana Sayfaya Git