Rektöre öğrenci danışman!

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite öğrencilerinden birini seçimle rektör danışmanı yapacak.

Haberler 15.01.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rektör Özcoar, yapt açklamada, üniversitenin yeni yönetim ve eitim politikalarnn bir gerei olarak örencilerinden birinin rektör danman seçilmesi düüncesinin ortaya çktn söyledi.

Öncelikle üniversitenin yeni yönetim anlay çerçevesinde, üniversiteyle bir ekilde ilikili bütün kesimleri belli oranlarda yönetimin bir parças ve payda haline getirmeyi planladklarn kaydeden Özcoar, Bunun ilk aamalarndan biri örencilerimiz arasndan rektör danman seçilmesi ama sadece bununla snrl kalmayacak. dedi.

Üniversiteye katk sunacak kii, kurum ve kurulular üniversitenin payda haline getirecei farkl uygulamalarnn bulunduunu aktaran Özcoar, bunlar daha kalc ve etkili bir formata dönütürme çalmalarnn olacaklarn aktard.

REKTÖR DANIMANI OLACAK

Özcoar, öyle dedi:

Örencilerimiz bir iç payda karar süreçlerinde daha etkin yer almasnn üniversitemizin ruhunu da yanstacak bir uygulama olacana inanyoruz. Ayrca bu uygulamann üniversitemizde iç iletiimi gelitireceiniz düünüyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi kimliinin olumasna ve örencilerimizde aidiyet bilincinin gelimesine katk sunacana inanyorum. Örencilerimizde özgüvenin gelimesi bir baka beklentimiz.

Seçilecek danmann görev yetkileri ve ücretinin çok merak edildiini belirten Özcoar, Açkças üniversite yönetimindeki görev, yetki ve statü balamnda fark olmayacak. Mesela öretim üyesi danmanlar gibi örenci danmann da odas olacak. Dier danmanlarn katldklar toplantlara onlar da katlacak. Elbette bir öretim üyesi maa vermeyeceiz. Ama burs ücret aras bir formülümüz olacak. ifadelerini kulland

Özcoar, uygulamann örenciler arasnda da bir heyecan yarattn belirterek, önemli geri dönüler aldklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git