Renkli rüyalar okul binasında

"Renkli Rüyalar"ıyla atıl durumdaki 45 yıllık okul binasını eğitime kazandırdılar

Haberler 28.11.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste sosyal medyada tanarak Renkli Rüyalar Grubunu oluturan gönüllü öretmenler, Ahlat ilçesine bal Taharman köyünde atl durumdaki yaklak 45 yllk okul binasn yenileyip gökkua gibi renklendirerek kullanma hazr hale getirdi.

Bitliste geçen yl Renkli Rüyalar Grubunu kuran öretmenler, kendi imkanlar ve i insanlarndan temin ettikleri malzemelerle ihtiyaç duyulan okullarda onarm yaparak zeka atölyeleri kurmaya balad.

Bo zamanlarnda bir araya gelerek okullara giden öretmenler, snflarn duvarlarna çizgi film karakterlerini ve zeka oyunlar çizip, atl durumdaki malzemeleri de boyayarak çocuklarn daha renkli ortamlarda eitim görmelerini salad.

Öretmenlerin çalmalarndan haberdar olan Bitlis Genç Giriimciler Dernei Bakan Bilal Kardoan, Ahlat ilçesine bal Taharman köyünde yeni okul yaplmas nedeniyle kullanlmayan eski binann onarlarak yeniden eitime kazandrlmasn istedi. Bunun üzerine köye giderek ihtiyaçlar belirleyen öretmenler, Kardoan ile babas Asm Kardoann desteiyle okulun ihtiyaç duyulan ksmlarn onard, kap ve pencerelerini yenileyerek zeka atölyesi ile spor ve tiyatro salonlar oluturdu.

Binann d cephesini gökkua gibi boyayan, snflar resimlerle süsleyen öretmenler, atl durumdaki yaklak 45 yllk binay yeniden eitime kazandrmann sevincini yaad.

AMACIMIZ çOCUKLARIN RENKL HAYALLER KURMASINI SALAMAK

Tatvandaki Hüseyin çelik Anadolu Lisesinde görevli Türk dili ve edebiyat öretmeni Süleyman Sertel, AA muhabirine, gönüllü meslektalarnn katlmyla oluturduklar Renkli Rüyalar Grubunun çalmalarnn il merkezi snrlarn aarak köylere kadar uzandn söyledi.

Hafta sonu tatillerinde, bo zamanlarnda okullar güzelletirmeye çaltklarn belirten Sertel, öyle konutu:

Bu grubun amac çocuklarn renkli hayaller kurmasn salamak. Yaptmz çalma ve çizimlerle bunu salamaya çalyoruz. Bu çalmaya bir zaman ayrma yöntemini doru bulmuyoruz. Zaman yaratma kavram üzerine hemfikiriz. Gittiimiz okullarda paydalarmzla çalmalar gönüllülük esasna bal olarak yapyoruz. Milli Eitim Bakanlnn da özellikle son yllarda üzerinde durduu köy okullar projesini grup olarak destekliyoruz. Buradan Sayn Bakanmza Buras bizde demek istiyoruz. Renkli Rüyalar olarak öreten arkadalarla bütün renkleri bir arada bulundurmann sevinç ve mutluluunu yayoruz.

Taharman köyünde kullanlmayan binay yenilediklerini anlatan Sertel, d çevre düzenlemesi, okul içi ve okul d uygulamalaryla örencilere daha güzel ortam yaratmaya çaltklarn ifade etti.

Binada örencilerin fiziksel yeterliliklerine göre planlamalar yaptklarn aktaran Sertel, unlar söyledi:

Duvarlara örnek alacaklar sporcularn resimlerini çizdik. Bir platform ve projeksiyon cihazyla tiyatro snf oluturduk. Özellikle zihinsel süreçleri kullanacaklar okuma ve zeka snflar yaptk. çalmalarmz sadece çizdik bitti eklinde olmayacak. Spor ve sinema snflar ile okuma köesine desteklerimiz olacak. Projemizi devam ettirmeyi düünüyoruz. Oluturduumuz bu snflardan ülkemizi iyi yerlerde temsil eden örencilerin çktn görmek istiyoruz. Hedefimiz bu.

OKULLARI RENKLENDRYORUZ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Okul Öncesi Öretmenlii bölümü örencisi Yusuf çinik ise okullarn tatil olmas nedeniyle öretmenlerine destek vermek için çalmaya katldn belirtti. Balatlan projenin bir bayrak yar olduunu ve bu bayra devralarak ilerletmeyi düündüünü dile getiren çinik, Ülkemiz genelinde böyle eylere ihtiyaç var. Bir kar topu misali her yere yaylmaya çalyoruz. l il, ilçe ilçe dalyoruz. Okullar renklendiriyoruz. Öretmenlerimi örnek alarak bu çalmaya baladm. Belki her yerde bu çalma örnek anlr ve böyle iler yaplr. dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM NSANA OLAN YATIRIMDIR

Okulda yaplan onarma her türlü destei veren, öretmenlerle çalan hayrsever Asm Kardoan, komusu olan baz öretmenlerin de içinde bulunduu Renkli Rüyalar Grubunun çalmalarn takdir ettiini söyledi. Kendi imkanlaryla okullar renklendiren öretmenlerin yannda yer almak istediini aktaran Kardoan, unlar kaydetti:

Öretmenler fedakarca çalarak bir eyler yapmaya çalyor. Memleketime yaplan yardmlardan dolay bende onlara yardm etmek istedim. Masa ve kitaplk gibi ürünleri yaptm. Binann krk, dökük ksmlarn onardm. Buras benim köyüm. Beinci snfa kadar burada okudum. En büyük yatrm insana olan yatrmdr. Ne mutlu bana ki onardmz bu binada örenciler okuyacak. Okullara yardm yapmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git