Resmi okullar 19 Haziranda

Resmi okul öncesi kurumları 19 Haziran'a kadar hizmet sunabilecek Milli Eğitim Bakanlığı, normalleşme sürecinde kreş, gündüz bakımevi ve özel okul öncesi kurumlarının ardından resmi okul öncesi kurumların da yeterli talep olması halinde 19 Haziran Cuma gününe kadar hizmet sunabilmesine karar verdi

Haberler 03.06.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), salgn sürecinde normallemeye geçi ile birlikte kre, gündüz bakmevi ve özel okul öncesi kurumlarnn ardndan resmi okul öncesi kurumlarn da yeterli talep olmas halinde 19 Haziran Cuma gününe kadar hizmet sunabileceini bildirdi.

Cumhurbakanlnn, 29 Mays 2020 tarihli COVD-19 Kapsamnda Kamu Kurum ve Kurulularnda Normalleme ve Alnacak Tedbirler Genelgesi dorultusunda, normallemeye geçile birlikte rutin mesai sistemine dönen ve çocuklarn brakacak kimsesi olmayan anne babalar için önce sadece kre ve gündüz bakmevlerinin hizmet vermesi planlanmt.

Tedbirlerin uygulanmasyla ülke genelinde olumlu sonuçlar elde edilerek normalleme sürecinin planland ekliyle devam etmesi üzerine Milli Eitim Bakanl Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü, illere bir yaz göndererek kurucu ve örenci velilerinin istemesi halinde özel okul öncesi eitim kurumlarnn da 1 Hazirandan itibaren açlabileceini bildirmiti.

HER LçEDE ÖZEL OKUL OLMADIINDAN VELLERE KOLAYLIK SALANACAK

Bakanln resmi yazyla illere bildirdii yeni karara göre, ailelerin taleplerini karlayabilmek için, velilerin istei, yeteri kadar müracaat olmas ve il ve ilçe milli eitim müdürlüklerinin uygun görmesi durumunda özellikle anne babas çalan çocuklar için resmi okul öncesi eitim kurumlar da 19 Haziran Cuma gününe kadar hizmet sunabilecek. Açlacak okul öncesi kurumlarda tbbi maske kullanm, hijyen ve sosyal mesafenin korunmas ile belirlenen dier kurallara titizlikle uyulacak.

Bakanln bu kararyla devlet kurumlarnn fiziki mekanlarnn kullandrlarak özel okul ve krelerde sal riske edecek ekilde çocuk younluunun önüne geçilmesinin amaçland belirtildi. Ayrca her ilçe veya mahallede özel okul veya kre olmadndan bu kararla velilere kolaylk salanmasnn hedeflendii kaydedildi.

Hangi anaokulu ve ana snflarn açk olacana, veli talebi ve okulun imkanlar dorultusunda ilgili il ve ilçe milli eitim müdürlükleri karar verecek.

Ana Sayfaya Git