Robot ödülü aldılar

14 Eylül Anadolu Lisesinde okuyan 9 kız öğrenci, tasarladıkları robotla Bilim Kahramanları Derneğince düzenlenen İnto Orbit Uzay Serüveni Yarışmasında mekanik tasarım ödülü aldı.

Haberler 21.02.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 14 Eylül Anadolu Lisesinde okuyan 9 kz örenci, tasarladklar robotla Bilim Kahramanlar Derneince düzenlenen nto Orbit Uzay Serüveni Yarmasnda mekanik tasarm ödülü almann sevincini yayor.

14 Eylül Anadolu Lisesinde okuyan 9 kz örenci, fizik öretmeni Cengiz Can ve biyoloji öretmeni Betül Selçukun yardmyla tasarladklar robot ile Ankarada Bilim Kahramanlar Derneince düzenlenen nto Orbit Uzay Serüveni Yarmasna katld.

Türkiyenin farkl okullarndan 32 grubun katld yarmada, bilgisayarda robotik kodlama ile lego parçalarn birletirdikleri robotu tasarlayan Siirtli kz örenciler, mekanik tasarm ödülü ald.

Okul Müdürü Mehmet Nezir çakar, yapt açklamada, Özyein Vakfnn desteiyle yarmaya katlma karar aldklarn söyledi.

çakar, yatl okuyan 9 kz örencinin 3 ayda hazrland yarmann 15 yldr düzenlendiini ve Siirtten ilk defa bir Anadolu Lisesinin katldn belirtti.

Örencilerinin yarmada üstün bir performans sergilediini aktaran çakar, öyle konutu:

Baaracaklarna inanyorlard. Gelecee yatrm yapyoruz ve Siirtin tarihinde bir ilki yaatyoruz. Bunun devam gelecek. Okulumuz bundan sonraki bütün robotik yarmalara katlacak ve baarlar elde edecek. Siirtin adn bundan sonra bilimsel bütün yarmalarda duyuracaz.

Fizik öretmeni Can da örencilerin yarmaya hazrlanrken bir robotun nasl tasarland ve yapldnn yan sra takm olmay örendiini kaydetti.

ROBOT ÖDÜLÜ ALDILAR

Ödül almann sevincini yaadklarn dile getiren Can, Örencilerimiz hayatlar boyunca unutamayacaklar çok güzel anlar biriktirdiler. ifadelerini kulland.

Yarmaya katlan örencilerden Sema Tilki ise ekip çalmas gerçekletirdiklerini, legolar bir araya getirdikten sonra bilgisayardan kodlama yaparak robotu tasarladklarn bildirdi.

Tilki, nsan isteyince baaramayaca hiçbir ey yok, biz bunu örendik ve bu yarmayla kendimizi çok gelitirdik. çok mutluyuz. dedi.

Örencilerden rem Erta da yarma süresince çok heyecanlandklarn ve ödül aldklar için büyük mutluluk duyduklarn ifade etti.

Öte yandan, Siirt Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn makamnda arlad örencilere eofman hediye etti.

Ana Sayfaya Git