Robotik kodlama

Kayapınar'da "Robotik Kodlama ve Stem Merkezi"kuruldu

Haberler 11.03.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi tarafndan örencilerin gelecee hazrlanmas için hazrlanan belediye hizmet binasnda kurulan Robotik Kodlama ve Stem Merkezinin açl yapld.

Eitim çalmalarna verdii destekle kendinden söz ettiren Kayapnar Belediyesi bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise örencilerini biliim alannda üretici hale getirmek, gelecek yllarda ülkemizden ve ilçemizden uluslararas yazlmlar ve teknolojiler üretecek genç nesilleri yetitirmek için Robotik Kodlama ve Stem Merkezi kuruldu.

Belediye hizmet binasnda eitim alan örenciler; çizgi izleyen robot, hzl çizgi izleyen robot, robot kol ve görevleri, temal robot arama, labirentten çkma, tinkercad üç boyutlu tasarm ve serbest proje olmak üzere 7 kategoride eitim alamaya devam ediyorlar.

ROBOTK KODLAMA ETMLER LE GELECEE HAZIRLIYORUZ

Merkezin açlnda konuan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, eitime, bilgiye, teknolojiye ve çocuklara önem verdikleri belirterek, Belediyenin temel görevleri olan park, yol yapm ve temizlik ileri dnda eitime önem veriyoruz. Belediyemizin üst katn tamamen kodlama atölyesine çevirerek, çocuklarmz Robotik Kodlama eitimleri ile gelecee hazrlyoruz. Proje kapsamnda yl sonuna kadar 1000 örencimize eitim vermeyi hedefliyoruz. Projeye desteklerinden dolay emei geçenlere teekkür ediyoruz dedi.

Bakan Koç, konumasnn ardndan burada eitim gören çocuklarla birlikte merkezin açl kurdelesini kesti.

Öte yandan çok sayda örencinin eitim ald merkezde Ulusal Robot Yarmas için hazrlklarn sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git