Robotik kodlama!

Gelişen teknoloji dünyasında önemli bir yere sahip olan bilişim alanını göz önünde bulundurarak tam donanımlı 2 adet robotik kodlama atölyesi açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, verdiği eğitimlerle çocuk ve gençleri bilişim dünyasına hazırlıyor.

Haberler 15.10.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ile birlikte gelien teknoloji dünyasnda önemli bir yere sahip olan biliim alann göz önünde bulundurarak tam donanml 2 adet robotik kodlama atölyesi açt. çocuklarn yenilikçilik ve giriimcilik alanlarndaki kabiliyetlerinin artrmak, buna yönelik altyaplarn ve hizmet modellerini gelitirmek amacyla Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, bünyesinde Sümerpark Ortak Yaam Alannda biri ilkokul, dieri ortaokul-lise seviyesi olmak üzere 2 adet robotik kodlama atölyesinde eitimler devam ediyor.

Yeni eitim dönemi balyor

GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ile birlikte yürütülen proje kapsamnda ayr ayr gruplar olmak üzere 7-12 ve 12-15 ya aras çocuklar kabul eden robotik kodlama atölyesi, toplam 140 kiiye ulatktan sonra eitimlerini tamamlayacak. Projenin yaklak 15 gün sonra sona ermesi bekleniyor. Projenin ardndan robotik kodlama atölyesinde 3 ve 6 aylk yeni dönem eitimleri balayacak. Atölye yeni eitim döneminde yine 7-12 ve 12-15 ya aras çocuklara kaplarn açacak. Robotik kodlama atölyesinden yararlanmak isteyenler, Sümerpark Ortak Yaam Alan içinde yer alan Sosyal Hizmetler Daire Bakanlna bavuruda bulunabilecek. Ücretsiz ekilde verilecek kursun eitmenliini Halk Eitim Merkezi, robotik kodlama alannda lisans, yazlm ve bilgisayar mühendisliini tamamlayan personel üstlenecek.

Her atölyede 15er kii olmak üzere toplam 30 örencinin eitim görecei snflarda STEM, robotik kodlama, 3D yazc ve CNC kullanm ve tasarm eitimleri verilecek. Eitimler Sümerpark Ortak Yaam Alannda hafta içi ve hafta sonu eklinde gerçekleecek. Pandemi nedeniyle eitimlerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallar üst seviyede tutulacak.

Ana Sayfaya Git