Öğrenciler TEKNOFEST'te roketlerini ateşlemeye hazırlanıyor

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden bir grup öğrencinin kurduğu Anadolu Roket Takımı, 4 kilogramlık yükü 3 bin metreye taşıyacak roket üzerinde çalışıyor

Haberler 30.03.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler eylül aynda Gaziantepte gerçekletirilecek Türkiyenin teknoloji bulumas TEKNOFESTe hazrlanyor.

Etkinlikte, örencilerin uzay teknolojileri alanna ilgilerini artrarak bu alandaki kabiliyetlerini gelitirmek amacyla roket yarmas gerçekletirilecek.

Lise, önlisans, lisans ve lisansüstü örencilerinden oluan takmlar, 3 farkl kategoride yaracak.

Roket yarmas, TEKNOFEST tarihinden önce Tuz Gölünde gerçekleecek ve dereceye giren takmlar TEKNOFESTte açklanacak. Kategori birincileri 50, ikincileri 40, üçüncüleri 30 bin lira ödül kazanacak.

- Anadolu Roket Takm çalmalarn sürdürüyor

Frat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendislii Bölümünden bir grup örenci de geçen yl Anadolu Roket Takmn kurdu. Farkl mühendislik dallarndan katlmlarla takm 10 kiiye ulat.

Yurt içi ve yurt dndaki yarmalarda baarlar elde ederek mühendislik örencilerinin kendi alanlarna dair özgüven kazanmalarna destek olmay amaçlayan takm üyeleri, ayn zamanda uzay ve havaclk sanayisine katk verebilecek yetkinlikler kazanmay hedefliyor.

Takmn önündeki ilk hedefi TEKNOFEST 2020 Roket Yarmas oluturuyor. Yarmann 3 bin metre kategorisi için çalmalarn sürdüren takm, teorik ve imalat sürecine yönelik çalmalar yürütüyor. Anadolu Roket Takm, yarmada 4 kilogramlk faydal yükle roket tasarlayacak ve uçuunu güvenli ekilde gerçekletirmeye çalacak.

Takm üyelerinden Ahmet Can Karaolan, AA muhabirine yapt açklamada, bu tür yarmalar sayesinde ortaya çkan tatl rekabetle hem örencilerin kendini gelitireceini hem de teknolojik yetkinliklerin artacan söyledi.

Yarmalar sayesinde ortaya çkan rekabetin teknolojik yetkinliklerini gelitireceine ve yaratc projelere imza atlacana inandn dile getiren Karaolan, Bizler de roketimize sadece roket olarak bakmamaya ve yenilikler getirmeye karar verdik. Bu yeniliklerimizi 4 kilogramlk faydal yükte ve yere ini esnasnda daha güvenilir ini salamas çerçevesinde gerçekletirdik. dedi.

Ana Sayfaya Git