SİDER lise öğrencileri ile buluştu

SİDER İmam Hatip Okullarında “Örnek imam hatip öğrencisi nasıl olur” semineri ile gençlerle buluştu.

Haberler 12.10.2017 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) imam hatip okullarnda Örnek imam hatip örencisi nasl olur semineri düzenleyerek, örencilere çeitli kitaplar datt.

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesini ziyaret eden Diyarbakrda Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) yönetim kurulu bakan ükran Ylmaz ve beraberindeki heyet önce Okul Müdürü Ömer Yldrm karlkl görü alveriinde bulunduktan sonra örencilerle bulutu.

Örencilere seminer vererek tavsiyelerde de bulunan SDER bakan ükran Ylmaz, ayrca okul müdürüne de hediye takdim etti.

Müslüman bir örenci baarl olmaldr

mam hatipli olmak büyük bir misyon gerektirir diyen Ylmaz, Müslüman bir örenci her eyden önce baarl olmaldr. Yüklendiimiz misyona layk olmamz gerekir. mam Hatip mezunlarnn önüne birçok engeller getirilmiti. Üniversitelere giremiyor, bamzdan baörtüler çkartlyordu. Elhamdulillah bu skntlarmz atlattk. Kat ettiimiz baary elde edeceiz inallah. dedi.

lk emir Oku idi

Ylmaz konumasnn devamnda, Allahn Resulullaha indirdii Kuran- Kerimde ilk emir Oku idi. Halbuki Resulullah, okuma yazma bilmiyordu. Devletimiz çocuklarn okumas için her türlü fedakrl yapyor. ifadelerini kulland.

nternet, hayat felsefemiz haline gelmemelidir

Ylmaz konumasnda son olarak, Bir örenci her eyden önce ilmi amaç edinmelidir. Bu ilminin de yaad çevresinde ve kendi yaantsnda olumlu etkileri olmaldr. Her ey çocuklar içindir. yi bir örenci iyi bir abidir. nterneti araç olarak kullanmalyz. nternet, hayat felsefemiz haline gelmemelidir. tavsiyelerinde bulundu.

ükran Ylmazn konumalarnn ardndan Okul Müdürü ve SDER heyeti tarafndan çocuklara çeitli kitaplar datld.

Ana Sayfaya Git