Sıfır Atık Projesi'ne 32 bin okuldan başvuru

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından Sıfır Atık Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberler 23.08.2019 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolunun köylerinin çounda imdilerde azalsa da hala çöp toplama alannn bulunmadna iaret eden Selçuk, Köylümüz, çkartt at deerlendirmenin yolunu kendi pratik zekasyla bulur. Önce gereksiz olan almamay bilir, sonra elindekini tekrar kullanr, tamir eder, ilevini kaybettiyse baka ekilde deerlendirir, atn dönütürür, kompost tekniiyle kendi gübresini arka bahçesinde elde eder, tarlasnda kullanr. Daha neler, neler. Bu bir öz bilgi, zaten var ve kuaktan kuaa da akm. ifadelerini kulland.

Anadolu insannn dönütürücü üretkenliine geri dönmemiz lazm

Köylerdeki bu bilincin ehir yaantsna tanamadna dikkati çeken Selçuk, Geri dönüümle asl yapmamz gereken bu kadim bilince geri dönmek. Köy çemesinden akan su boa gitmesin diye yanna yalak yapp hayvanlar sulayan, krlan dal atmayp yeniden diken, ayandaki çorab yamamay bilen Anadolu insannn bilincine, kabiliyetine ve dönütürücü üretkenliine geri dönmemiz lazm. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk, Sfr Atk Projesine ilikin Sfr Atk Projesine 32 bin okulumuz bavuru yapt. Bu iyi bir balangç ama uzun bir süreç. Hepimizin, elimize aldmz bir sayfa kadn önünü, arkasn, her noktasn bir deer ve servet olarak görmesini salayana kadar kat edecek yolumuz var. bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git