Sınav Stresini Azaltmak İçin Çalışma

Antalya'da bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muratpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Bakan Yılmaz'ı öğrenciler ve öğretmenler okulun kapısında çiçeklerle karşıladı.

Haberler 05.11.2016 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya Valisi Münir Karalolunun kz Meral Karalolunun da okuduu snfta Türkçe dersine giren Bakan Ylmaz, bir süre çocuklarla ders dinledi. Dersin bitiminde örencilerle sohbet eden Ylmaz, tavsiyelerde bulundu. smet Ylmaz, örencilerin yapc eletiriler yapmasn istedi.

DAHA Y OLACAIZ

Yapc eletirilere teekkür etmeleri gerektiini örencilere anlatan Ylmaz, Aldmz Türkiyeden daha iyi bir Türkiyeyi size brakmak için urayoruz. Skntlar ve dertler toplumu güçlendirir. Gölcük depreminde 50 bine yakn insanmz kaybettik. Ondan bir ders aldk ve AFAD diye bir kurum kurduk. Acil iletiim hatt kurduk. Problemlerimiz var onlar çözerek daha iyi duruma geleceiz dedi.

Türkiyenin eskiden yardm alan bir ülke olduunu ifade eden Ylmaz, imdi Türkiye yardm ediyor. Milli haslaya oranla dünyada en fazla yardm eden ülke. Bütün krizlere ramen daha iyiye gidiyoruz. Bugün dünden daha güçlüyüz diye konutu.

MATEMATK DERSNE GRD

Bakan Ylmaz, daha sonra matematik dersi ilenen bir snfa geçti. Örencilerle sohbet eden Ylmaz, matematiin hayatn her alannda yer aldn kaydetti. Matematiin sevdirilmesi gerektiini dile getiren Ylmaz, Matematik güncel hayattaki her soruya cevap veriyor. Bizim baarl öretmenlerimizin matematii sevdirmesi gerekiyor. Matematii sevdirirsek okuma gücümüz de artar. Anladmz daha iyi anlatrz dedi.

SINAV KORKUSUNU AZATLMAK çN

Eitimde çok deiiklik yapldna yönelik eletiriler geldiini belirten Ylmaz, öyle konutu:

çok ey deitirdik ama iyiye gidelim diye yapyoruz. Ykmak için gelmedik. TEOG iyi oldu mu, oldu. Üniversite snavlarna hazrlananlarn üstünde psikolojik bask var. YÖK Bakanmzla önümüzdeki dönemde snava girecek örencilerin snav korkusunu nasl azaltrz diye bir çalmamz var.

Örenciler, Bakan Ylmazdan okullarna kütüphane ve laboratuvar yaplmasn istedi. Ylmaz, bu ihtiyaçlarn karlanacan söyledi.

Ana Sayfaya Git