Sınava hazırlanmanın en ekonomik yolları

Sınavlara hazırlanan öğrenciler için özel ders veya kurs takviyesi faydalı olduğu kadar anne-babalar için ciddi bir maliyet anlamına geliyor. Gelişmiş mobil teknolojilerden faydalanarak, alanında uzman eğitmenlerlerden online destek alarak sınava hazırlanmak ve maliyeti 10’da 1 oranına düşürmek mümkün! Eğitim teknolojileri şirketi Kunduz’un mobil uygulamasıyla öğrenciler sınavlara hazırlanırken veliler de önemli miktarda tasarrufta bulunmuş oluyor.

Haberler 14.12.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Örenciler üniversite giri snavna hazrlanrken okul derslerinden de sorumlu olduu için youn ve uzun bir sürece giriyor. Bu süreçte örenciler kadar anne babalar da hem maddi hem manevi skntlar yaayabiliyor. Sonucun belirsizliinden ve sürecin kimi zaman karlanmas güç maliyetinden bunalan veliler de soluu rehberlik servislerinde alyor.

Örencilerin yol arkada Kunduzun eitmenleri, bu endieli sürecin dengeli ve salkl olarak almas için okul, örenci ve ailenin bir takm çalmas gerçekletirmesini öneriyor. Peki, bunu salamak için ne yapmal, Kunduz uygulamasnn bu sürece katks nasl oluyor? Bu sorularn cevaplar örencileri baarya, aileleri ise huzura kavuturuyor.

Veliler çocuklarn snava nasl hazrlamal?

Snava hazrlanan örencilerin ilk tedirginlii, sonuçlaryla hayatnn geri kalannn belirlenecei bir yara hazrlanmas. kinci tedirginlii ise anne ve babama ne diyeceim, onlarn yüzüne nasl bakarm sorusunu kendilerine defalarca sormalar. Bu nedenle uzun ve zorlu süreçte velilerin, çocuun ikinci kayg sebebinin gerçek ve aklc bir temele dayanmadna çocuu ikna edebilmesi çok önemli.

Baarnn gerçeklemesinin önündeki en büyük engel kayg. Ailenin çocuunun baarsna katk salamas için kaygya tamamen engel olmak mümkün olmasa bile kaygy artrmamas gerekiyor. Baka bir örenciyle kyaslamak, tembel ve sorumsuz gibi yarglayc sfatlarla nitelemek, yapc olmayan eletirilerde bulunmak ve Sen bu kafayla baaramazsn eklinde yaklam örenciyi çalmaya tevik etmekten çok uzak olmakla birlikte, örencinin stresini artryor. Dolaysyla anne ve babann davranlar snava hazrlk aamasnda çocuun bak açsn ekillendirmekte.

Ailenin örenciyi snava hazrlamas, çocuun planna onun izni olmadan müdahale edip denetleme yapmak olarak anlalmamal. Ailenin bu süreçte çocuunun eksik olduu yönlerini vurgulayp daha çok çalmalsn eklinde bask yapmak yerine ihtiyaçlarn doru biçimde karlayarak destek olduunu göstermesi gerekiyor.

Örencileri motive etmek çok önemli

Ailenin çocuu motive edebilmesi ve baarsna katkda bulunabilmesinin ilk koulu onu anlamaya çalmak ve anladn göstermektir. Bu noktada doru iletiim büyük önem tayor. çocuun, ailesinin onu her ne olursa olsun sevmeye ve hatalar bile olsa desteklemeye devam edeceini bilmeye ihtiyac var. Anlaldn ve ailesinin hiçbir koula bal olmakszn kendisini seveceini bilen örenci, zorluklar ailesiyle paylaabilir ve sorumluluklarna daha sk sarlr. Sen bu kafayla baaramazsn cümlesi yerine sen bu zorluun da üstesinden gelebilirsin demek bir örenci için boulmak üzereyken atlan can simidi gibidir. Örenciyi çalmaya tevik eden bir hayali varsa, anne-baba olarak kendi isteklerinizi ona empoze etmek yerine onun kararna sayg duymalsnz.

Snava hazrlk sürecinin ekonomik boyutu

Uzun süredir varln sürdüren ve snavlara hazrlk aamasnda kurtarc olarak görülen dershaneler kapand ve özel kurslar, snava hazrlk sürecindeki çocuklara kaplarn açt. çocuklarn özel kurslara gönderemeyen velilerin tercihi özel ders olsa da özel ders ücretleri bütçeleri zorluyor. Her ders için ayr özel ders alnmas durumunda oldukça yüksek rakamlar ortaya çkabiliyor. Bu durumda örenciler gerekli destei alamadndan hedefledii baarya ulaamyor.

Özel ders yerine Kunduz

Snava hazrlk sürecinin ekonomik boyutunun etkisi yalnzca cüzdanlara ve baarya olmuyor; büyük bir sorun ba gösteriyor: Frsat eitsizlii. te, tam da bu noktada çocuuna yeterli destei veremediini düünerek çocuuyla birlikte stresi yaayan velilerin de hayatnn snavna yenik baladn düünen örencilerin de imdadna Kunduz yetiiyor. Eitimde teknolojiden yararlanarak frsat eitliini salamak hedefiyle yola çkan Kunduz, dershanelere ve özel derslere ekonomik bir alternatif oluyor. Dershane ve özel derse göre en az 10 kat daha hzl, 10 kat daha ekonomik olan Kunduz uygulamas, örencilerin 13 farkl derste sorularn diledikleri zaman sormalarna olanak tanyor. Üstelik örenciler eitim koçluu yardm da alabiliyor.

Kunduz nedir, neden bu kadar youn kullanlyor?

8 milyonu akn sorunun çözüldüü mobil uygulama Kunduz; YKS, LGS, KPSS ve ALES snavlarna hazrlanan örencilerin hayatn kolaylatryor. Örencilerin fotorafn çekerek gönderdii sorular ortalama 10 dakika içinde yüzde yüz doruluk garantisiyle yine görsel olarak örenciye iletiliyor. Verimli çalma konusunda yol gösterici nitelie de sahip olan uygulamann 13 farkl derste örencilere yardmc olmas, soru sormann ve cevap almann kolay ve hzl olmas, sorularn açklamal çözülmesi ve uygulamann snava hazrlk maliyetini düürmesi, örencilerin yol arkada olarak Kunduzu tercih etmesine açklk getiriyor.

2019 YKSye Kunduzla hazrlanan örencilerin %90 üniversiteyi kazand. Öyle ki YKSde ilk 10 bine girenler arasnda, imdiye kadar belirlenen 124 Kunduz örencisi bulunuyor. Bu durum soru sormann en kolay yolu Kunduzun örencilerin hayatn kolaylatrmasn ve velilerin rahat bir nefes almasn mümkün kldnn göstergesi.

Ana Sayfaya Git