Sabah namazında buluştular

Diyarbakır'da gençler, "gençler sabah namazında buluşuyor” etkinliği kapsamında camilerde bir araya geldi.

Haberler 19.11.2016 - 08:53 Son Güncelleme : 19.11.2016 - 08:55

Gençler sabah namaznda buluuyor organizasyonu çerçevesinde Diyarbakrda Gençlik ve Spor Bakanla l Müdürlüü ile l Müftülüünün ibirliiyle bir araya gelen gençler camilerde bir araya gelerek sabah namaz kld, dua etti.

Merkez Sur ilçesinde bulunan Ravda Camisinde toplanan gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kld, dua etti. Namaznn ardndan Gençlik Hizmetleri ve l Spor Müdürlüünce, sabah namazna gelen gençlere çorba ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Emre Topolu, namazn ardndan yapt açklamada, gençler sabah namaznda buluuyor organizasyonu kapsamnda Türkiyenin 81 ilinde gençlerin sabah namaznda bulutuunu söyledi.

SABAH NAMAZINDA BULUMA

Gençlerin bu tür etkinliklere katlmasna önem verdiklerini ifade eden Topolu, öyle konutu:

Bu bizim için birliktelik ruhudur, buna çok önem veriyoruz. Diyarbakr bizim için ekstra önemli. 81 ilimizde zaman zaman farkl bulumalar yapyoruz. Bu bulumada özellikle Diyarbakrda olmak istedik. çünkü Diyarbakr gerçekten çok güzel bir ehir, buras sahabeler ve peygamberler ehri. Belli bir süre skntl günler geçirdik. Bir 15 Temmuz yaadk. Bu dönem gençlerimizin yannda olduumuzu göstermek adna bugün Diyarbakrdayz. Gençlerimizle birlikte olmaktan çok mutluyuz.

Topolu, Gençlik ve Spor Bakanl olarak vatann, milletini ve bayran seven bir gençlik yetimesini arzuladklarn ifade etti. Bakanlk olarak bir gençlik hayali ve hedefleri olduuna dikkat çeken Topolu, bu faaliyetleri yaparken gönüllülük esasna göre yaptklarn anlatt.

81 LDE GERçEKLETRLYOR

81 il ve birçok ilçede 230 gençlik merkezine üye gençlerle bu faaliyetleri yaptklarn vurgulayan Topolu, gençler doru kaynaklara ulasn diye bakanln bu faaliyetleri yaptn dile getirdi.

Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir de bu projenin temel hedefinin milli ve manevi deerlere sahip gençler yetitirmek olduunu açklad.

Gençlik ve Spor Bakannn talimatyla projelerinin devam etiini ifade eden Demir, Gençlik merkezlerimizde bu konulara ayr bir deer veriliyor. E zamanl olarak gençler sabah namaznda buluuyor projesi çok önemli. Diyarbakrmz için ayr bir önem arz ediyor. Bu projeler devam edecek. diye konutu.

Programa katlan gençlerden Furkan Aslan ise gençler olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Programa, Diyarbakr Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, l Müftü Vekili abettin Karabay ve müftü yardmcs Abdullah Ik da katld.

Ana Sayfaya Git