Saç bakımları ablalardan!

Siirt'te 20 meslek lisesi öğrencisi, gönüllü olarak köylere gidip çocuklara ücretsiz saç bakım hizmeti sunuyor.

Haberler 02.06.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüünce uygulanan Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor Projesi kapsamnda Zeynep Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakm Hizmetleri Bölümü öretmenleri öncülüünde bir araya gelen kz örenciler, merkeze bal Kemerli ehit Mehmet Salih Arslan lkokulunda eitim gören örenciler için köye gitti.

Merkeze bal Kemerli ve Kavaközü köylerinden kz çocuklarna ücretsiz kuaförlük hizmeti veren örenciler, saçlarn kestirip yüzünü boyad çocuklara yönelik çeitli etkinlikler düzenledi.

Lisenin müdürü Mehmet Nezir çevik, proje kapsamnda köyleri gezerek örencilerle çocuklar kaynatrmay amaçladklarn söyledi.

Proje ile özellikle merkeze uzak köyde örencilerin saç bakm ihtiyaçlarnn da karlandn belirten çevik, öyle konutu:

Okulumuz Güzellik ve Saç Bakm Hizmetleri Bölümü örencileri ile köyleri dolayoruz. Projede istee ve ihtiyaca göre baz örencilerin saç kesimi, saç ekillendirme ve cilt bakm gerçekletirildi. Ayrca aileleri ve örencileri evlerinde ziyaret ederek kiisel bakmlarn yapan örenciler, bu sayede derslerde örendikleri teorik bilgileri pratie dökme ans buldu. Proje, örencilerin sahip olduklar milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel deerlerini gelitirmelerini, ihtiyaç sahibine yardm etme, yardmlama, kardelik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularnn gelitirilmesini amaçlyor.

çevik, projenin dier köylerde de devam edeceini aktararak, gönüllü örencilerle köy çocuklarn buluturmay sürdüreceklerini kaydetti.

çOCUKLARIN MUTLULUKLARINA ORTAK OLDULAR

Zeynep Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakm Hizmetleri Bölümü Öretmeni Rümeysa Irmakta, gönüllü örencilerle köyleri gezerek çocuklarn mutluluklarna ortak olduklarn söyledi.

Irmakta, Bugün düzenlediimiz etkinlikte çok güzel bir atmosfer yaand. Örenciler bizleri çok iyi karlad. çok memnun kaldk. Proje ile kuaförlük hizmetini köy çocuklarnn ayana götürdük. Projede emei geçenlere teekkür ediyorum. dedi.

10. snf örencisi Yamur Yldz da Kuaförlük hizmeti alamayan örencilerin için burayla geldik. Yarn inallah baka köylere gideriz. çocuklarla kaynatk, saç ve yüz bakm, saç kesimi, yüz boyamalarn yaptk. Bu uygulamay yaparken onlarn hayranlkla bizleri izlemeleri bu meslei daha da ilerletmemize olarak salyor. diye konutu.

çocuklardan Aleyna Al ise yaad mutluluu Saçlarm yapld, yüzüm boyand ve oyunlar oynadm. çok güzel bir gün geçirdim. Ablalarma teekkür ediyorum. ifadeleriyle dile getirdi.

Ana Sayfaya Git