Sağlık Bilimleri Üniversitesi tercih rekoru kırdı

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (SBÜ) lisans ve ön lisans programı kontenjanlarının tamamen dolduğu bildirildi.

Haberler 12.08.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yapt yazl açklamada, SBÜnün örenciler tarafndan büyük ilgi görmesinin, üniversite kurulurken doru admlar attklarnn göstergesi olduunu kaydetti.

SBÜ ailesine katlan ve Türkiyenin geleceinde söz sahibi olacak tüm örencileri, üniversitelerini tercih etmelerinden dolay kutlayan Erdöl, açklamasnda, 2017 YGS ve LYS sonuçlarna göre örenci kontenjanlarmzn tamamen dolmasn örencilerin ve velilerin teveccühü ve iltifat olarak görüyoruz. ifadelerini kulland.

TERCH REKORU KIRDI

Sonuçlarn gerek üniversite gerekse salk camias için son derece mutluluk verici olduunun altn çizen Erdöl, açklamasnda u görülere yer verdi:

Üniversitemizin doluluk oranlarn büyük bir memnuniyetle karlyor ve bu durumu ülkemizin ilk ve tek salk temal devlet üniversitesi olmamzn doal bir neticesi olarak deerlendiriyorum. En önemlisi ülkemizde salk alannda youn talep gören mesleklere yönelik fakülte, bölüm ve programlar açmamz, bu bölüm ve programlarda yüzde 100 doluluk orann elde etmemiz ,büyüme stratejimizin ne kadar doru olduunu göstermektedir. Üniversitemize yerleerek SBÜ örencisi olma hakk kazanan örencilerimizi tebrik ediyor, bu gelimede emei geçen ve katks olan SBÜ ailesinin tüm mensuplarna ve tüm paydalarmza teekkür ediyor, üniversitemize ve salk camiasna hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git