Sağlık meslek liseleri eğitimi masaya yatırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde halen 171 bin öğrencinin öğrenim gördüğü sağlık hizmetleri alanının beceri eğitimlerini masaya yatırdı.

Haberler 03.10.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzenlenen üst düzey katlml ilk toplantda, meslek liselerinde hemire yardmcl, ebe yardmcl ve salk bakm teknisyenlii dallarndan mezun olanlarn istihdam durumlar deerlendirildi

Salk Bakanl kadrolarnda görev tanmlar, unvanlar, teknisyen kadrosunun oluturulmas ve içeriklerine ilikin atlacak admlar belirlendi

Milli Eitim Bakanl ile Salk Bakanl, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde halen 171 bin örencinin örenim gördüü salk hizmetleri alannn beceri eitimlerini masaya yatrd.

Bakanlk, mesleki ve teknik ortaöretimde eitim programlarn ilgili sektörlerle yeniden ele almaya, sorun alanlar ile iyiletirmeler yapmak için ilgili sektörlerle ortak adm atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 171 bin örencinin örenim gördüü salk hizmetleri alannda yaplan beceri eitimleri, Salk Bakanl ile deerlendirmeye alnd.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüünde yaplan toplantya, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varn Numanolu, Salk Bakanl Salk Hizmetleri Genel Müdürü Alper Cihan ve ilgili daire bakanlar ile uzmanlar katld.

SALIK MESLEK LSELER

Salk hizmetleri meslek alanndan mezun olanlarn istihdam durumlarnn deerlendirildii toplantda, Salk Bakanl kadrolarnda görev tanmlar, unvanlar, teknisyen kadrosunun oluturulmas ve içeriklerine ilikin atlacak admlar belirlendi.

Toplantda, ilgili mevzuat hükümlerine göre, meslek liselerindeki salk hizmetleri alanlarndaki hemire yardmcl, ebe yardmcl ve salk bakm teknisyenlii dallarnda çerçeve öretim programlarndaki teorik ve uygulamal dersler, ortak dersler ile meslek derslerinin okulda ve iletmelerde gerçekletirilmesine yönelik beceri eitimleri süreci gözden geçirildi.

Salk Bakanlnca hazrlanan Salk Bakanl Tara Tekilatnda Yaplan Mesleki Beceri Eitimleri Hakknda Genelge taslann incelendii toplantda, örencilerin beceri eitimi ücretlerinin ödenmesine yönelik usul ve esaslar, örencilerin ücretli izin süreçleri, salk iletmelerindeki eitici personel, usta öreticiler ile koordinatör öretmenlerin görev ve sorumluluklar deerlendirildi.

Ana Sayfaya Git