Sağlıklı Okul Çantası Seçimi Nasıl Olmalı?

2020 -2021 Eğitim- öğretim yılı 17 Ağustos’ta isteyen özel okullar için başlarken, 31 Ağustos itibari ile de devlet okulları uzaktan eğitim ile ders başı yapacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala ise çarşı pazarda geçtiğimiz senelere nazaran azda olsa alışveriş telaşı başladı.Birbirinden renkli, albenisi olan okul malzemeleri çocukların dikkatini çekerken uzmanlar velileri özellikle çanta seçimi konusunda uyardı.Yanlış çanta seçiminin omurga sağlığını olumsuz etkilediğini dile getiren Uzman Fizyoterapisti Birgül Elmas Bodur, “ Çocukların omurgaları çok esnek olduğu için dikkatsiz kullanımda eklenince sırt, bel ve eklem ağrıları ortaya çıkabilir. Sorunun devamında ise skolyoz sorunu ile karşılaşabiliriz “ ifadelerini kullandı.

Haberler 17.08.2020 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel okullarn 17 Austosta, devlet okullarnn 31 Austosta uzaktan eitim 21 Eylül itibari ile de yüz yüze balayacaklar yeni eitim ve öretim dönemi çar pazara hareketlilik getirdi. Birbirinden renkli, süper kahramanlarn olduu ve albenisi yüksek olan ürünler çocuklarn dikkatini çekerken, uzmanlar özellikle yaadmz pandemi sürecinde salkl seçimlerin yaplmasnn önemini vurguluyor.

VÜCUT AIRLIINI GEçMEMEL

çanta seçiminin ve kullanmn büyük önem tadn vurgulayan Uzman Fizyoterapisti Birgül Elmas Bodur, çocukta srt, bel arlarnn yan sra kolda uyuma, güçsüzlük ve yorgunluk belirtileri ortaya çkabilir. Bu sorunlarn uzun süre sürmesinde ise o yalarda omurga esnek bir yapda olduu için skolyoz, duru bozukluklar gibi daha ciddi sorunlar ile karlaabiliriz. Kullanm ve seçimi en çok önem tayan malzeme diyebiliriz. çünkü okula gidip gelirken çocuklarmza elik ediyor. çanta seçerken çocuunuzun srtna oturduuna emin olun.Aksi takdirde, omurgada yanl hizalamaya ve arya neden olabilir. Tek askl deil, çift askl olmasna özen gösterin arlk yoksa tek tarafa yüklenebilir.Srt dayama pedi rahat olmal. çeriden kalem defter kitap ucu gibi rahatszlklar ile karlalmamal.Alacanz çanta da hafif olmal çünkü çanta ve içindeki eyalarn arl kiinin vücut arlnn yüzde 10unu geçmemeli.Bu seçimlerde tekerlekli çantalarda yer alabilir. Burada da kilit nokta çocuk çekerken çok eilmemesi gerekiyor dedi.

SEçM KADAR KULLANIMA DKKAT!

çanta seçimi kadar kullanma da dikkat edilmesini belirten Elmas sözlerini öyle sürdürdü: çantalarnz doldururken, arka tarafa kitaplar ve defterler gibi daha ar eyalar ön tarafa ise daha hafif eyleri koyun. Bunu yapmak, yanl duruu önleyecek ve yürürken dengeyi korumaya yardmc olacaktr. çantalar tek tarafl taklarak kullanlmamal. çanta yükünün eit ekilde dalmas için asklar eit uzunlukta olmas gerekiyor. Asklar ayn zamanda vücuda yakn olmal.çanta belinizdeyken özellikle de arsa öne doru eilmeyin, bu ilemi çömelerek yapn.

Ana Sayfaya Git