Sağlıkta yapay zeka hazırlığı!

Kızıltepe ilçesinde algoritma, blok kodlama, ahşap işleme, yapay zeka ve robotik alanlarda eğitim gören çocuklar, "Sağlıkta Yapay Zeka" ve "İnsanlık Yararına Teknoloji" kategorilerinde çalışmalarını sürdürüyor

Haberler 24.03.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde, örenciler, Maker Atölyesinde bu yl Samsun merkezli gerçekletirilecek Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için hazrlanyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Güneydou Anadolu Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl, Türkiye Kalknma Vakf (TKV) ve Birlemi Milletler çocuklara Yardm Fonu (UNICEF) i birliiyle hazrlanan Güneydou Anadolu Bölgesinde Suriyeli ve Türk çocuk ve Ergenler çin Koruma, Sosyal Uyum ve Güçlendirmeye Destek Projesi kapsamnda Mardin, anlurfa, Kilis ve Gaziantepte 4 maker atölyesi kuruldu.

Kzltepe ilçesinde 3 yl önce GAP daresi çocuk Geliim Merkezinde kurulan, bir yl önce Kzltepe Gençlik Merkezine tanan atölyede 3 ylda 7-15 yalarnda 3 bin 481 çocuk eitim gördü.

Algoritma, blok kodlama, ahap ileme, yapay zeka ve robotik alanlarnda eitim görerek TEKNOFESTe hazrlanan çocuklar, Salkta Yapay Zeka ve nsanlk Yararna Teknoloji kategorilerinde çalmalarn sürdürüyor.

BÜTÜN MKANLARIMIZLA SEFERBER ETM DURUMDAYIZ

Kzltepe Gençlik Merkezi Müdürü mran Tekin, Kzltepenin bölgede özellikle çocuk ve genç nüfusu youn ilçelerin banda geldiini söyledi.

Gençlik Spor Bakanlnn yatrmlarndan gençlerin maksimum düzeyde faydalanmasn amaçladklarn ifade eden Tekin, Gençlik Merkezinde 15 bine yakn genç ve çocuun bilim, spor, sosyal ve kültürel aktivitelere katlarak birçok baarya imza attn belirtti.

Tekin, merkezlerinde kurulu maker atölyesinde de gençlerin birçok konuda geliim kazandna iaret ederek, Buras bütün gençlerimize açk ve hizmet üretmekte. Onlarn yanndayz. Her türlü istek ve arzularna cevap vermek için bütün imkanlarmz seferber etmi durumdayz, onlar için sahadayz. nallah önümüzdeki süreçte de TEKNOFEST ve Deneyap festivali gibi birçok alanda eitimcilerimiz rehberliinde gençlerimiz hak ettikleri yeri alacaktr. dedi.

NEDEN SINIFLARIMIZDAN MUCT çIKMASIN?

Projenin Mardin sorumlusu ve eitmen Muhterem Gönci ise 7-15 ya çocuklara temel maker eitimi, algoritma, 3 boyutlu modelleme ve ahap tasarm eitimleri verdiklerini belirtti.

Gönci, çocuklar bo vakitlerinde biliim teknolojilerine ve robotie yönlendirmeye çaltklarn anlatarak, Kzltepedeki bütün çocuk ve gençlere ulamay hedeflediklerini aktard.

Eitimlerin sonunda TEKNOFEST gibi festival ve yarmalara hazrlandklarn dile getiren Gönci, çocuklar buraya ilk geldiklerinde ilk önce ne olduunu örenmeye çalyor, ondan sonra snftan çkmak istemiyor. Örenciler burada çok güzel vakit geçiriyor. Neden snflarmzdan bir mucit çkmasn? TEKNOFEST gibi yarmalara sk bir ekilde hazrlanyoruz. Geçen senelerde 2-3 takmla bavuru yapmtk, bu sene sayy daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. diye konutu.

HEDEFMZ YARIMALARA KATILIP OLUMLU SONUçLAR ALMAK

Eitim gören örencilerden Hilal Kaya (12) aldklar eitimler sayesinde robotik kodlamay örendiini, parçalar birletirerek yeni tasarmlar yaptn belirterek, Buraya gediim için çok mutluyum. Arkadalarla burada çok güzel vakit geçiriyoruz. TEKNOFEST gibi festivallere katlacaz. ifadelerini kulland.

Merve Özer de (12) tasarmc olmak istediini belirterek, Hedefimiz yarmalara katlp olumlu sonuçlar almak. Gençlik ve Spor Bakanlmza çok teekkür ediyoruz. Bize bu konuda yardmc olanlara teekkür ederim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git