"Şahmeran" uçurtmasıyla Türkiye'yi temsil edecek

Mardinli Zahit Munga, 8 metrelik üç boyutlu "Şahmeran" görünümlü uçurtmasıyla Hindistan'da Uluslararası Uçurtma Festivali'ne katılacak.

Haberler 03.01.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocukluundan balayan uçurtma hobisini sürdüren 25 yandaki Zahit Mungan, yaklak 10 yl önce sosyal medya üzerinden temas kurduu bir uçurtma kulübü vesilesiyle 3 boyutlu modern uçurtmalar yapmaya balad. Bu yöndeki çalmalarn ilerleten Mungan, daha sonra ulusal ve uluslararas düzenlenen bir çok uçurtma enliinde yer ald.

Mungan, son olarak daha çok bölgedeki masallarda yer alan belinden aas ylan, üstü ise insan eklinde olan doaüstü yaratklarn banda bulunan ve hiç yalanmayan, ölünce ruhunun kzna geçtiine inanlan varlk olan ahmeran eklinde uçurtma yapt.

5 aydr üzerinde çalt 8 metrelik üç boyutlu ahmeran uçurtmayla 8-14 Ocak 2017 tarihleri arasnda Hindistann Ahmedabad kentinde düzenlenecek uçurtma festivaline katlacak Mungan, Türkiyeyi temsil edecek.

Zahit Mungan AA muhabirine, Mardinindeki tek katl evlerin damlarnda çocuklarn sürekli uçurtma uçurduunu, çocukluundan beri ilgilendii uçurtmalarn daha sonra hobisi olduunu söyledi.

Bugüne kadar çok sayda uçurtma etkinliine katldn dile getiren Mungan, Malezya ve Taylandda düzenlenen uluslararas festivallere de katldm. Dünyann en büyük organizasyonlarndan biri olan festivalde ahmeran görünümlü uçurtmay Ahmedabadta uçuracam. dedi.

- 100 metrekare paraüt kuma kulland

ahmerann bölgede önemli semboller arasnda yer aldn dile getiren Mungan, Bugüne kadar ahmeran 3 boyutlu uçurtma olarak kimse yapmamt. Bu nedenlerden dolay tercihim oldu. Neredeyse 5 yldr yapmaya karar verdiim bu uçurtmay, iten geldikten sonra gece saatlerine kadar çalp 5 ayda tamamladm. dedi.

Uçurtmann 800 parçadan meydana geldiini belirten Mungan,8 metre uzunluunda ki uçurtma 800 parçadan oluuyor. 100 metrekare paraüt kuma kullandm. diye konutu.

Anne Necla Mungan ise olunun uçurtmay yapmak için gece geç saatlere kadar çaltn, kendilerinin de ona yardmc olduklarn söyledi.

Olunun Türkiyeyi ve Mardini en güzel ekilde temsil etmesini istediini ifade eden Mungan, olunun terörden ve kötü alkanlklardan uzak ekilde hobisiyle ilgilenmesinin kendisini mutlu ettiini aktard.

Kardei Ceylan Mungan da aabeyinin hobisini kendisine de aladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git