Sakın çalışmayı bırakmayın

Liselere giriş için uzmanlar öğrencileri uyardı: TEOG yok ama okul puanlarınız önemli, düzenli ders çalışmayı bırakmayın. Açık uçlu sınav için bol bol kitap okuyun.

Haberler 01.10.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEOGun kaldrlmas kararnn ardndan milyonlarca örenci ve veli gelecek yeni sistemin detaylarn heyecanla beklemeye balad. Bu süreçte örencilerin en çok aklna taklan soru TEOG kaldrlyorsa snava hazrlanmay brakmal mym? sorusu oldu. Bu arada Babakan Binali Yldrm bir müddet daha açk uçlu sorulardan oluan dar kapsaml tek bir snav yaplacan açklad.

1- Açk uçlu sorulardan oluan bir snav için nasl ders çalma yöntemi izlenmeli?

imdiden sadece 8inci snf konularna deil 5, 6 ve 7nci snfta ilenmi konular da tekrar etmeye balamak gerek. Analitik düünme becerilerinin sorgulanaca açk uçlu sorular için bol bol kitap okunmal.

2- Adrese bal yerletirme yaplacaksa istenen okulun bulunduu semte tanmak gerekir mi?

Bir okula sadece o bölgedeki örenciler giderse zaten o okulun dier okullardan fark kalmayacak. Bu nedenle tanmaya gerek yok.

3- Açk uçlu sorulardan oluan tek bir snava TEOG gibi hazrlanmak gerekir mi?

Yazl snav sorular bu yl ilediiniz derslerle ilgili kazanmlar kapsayacak. Baar için düzenli çalmanz önemli. Ancak bu snav TEOG gibi yerletirmede belirleyici unsur olmayacak, mezuniyet notu hesaplamasnda kullanlacak. Bu nedenle TEOGdaki kadar stres yaamanz gerektirecek bir durum yok. Siz düzenli çalmay brakmayn.

4- Özel okullar nasl örenci alacak?

Henüz bir açklama yaplmad. Ancak bu okullara kendi snavlarn yapma hakk verilebilecei gibi özel okullar ortak bir snav da yapabilir.

5- Meslek liselerine nasl örenci alnabilir?

Salk raporu, fiziki yeterlilik, mülakat gibi herhangi bir önkoulu olmayan okullara bavuru sras veya not ortalamasna göre örenci alnabilir. Ön art olan okullar artlarn açklayp kriterlerine uygun örencileri seçebilirler.

6- Sanat ve spor liseleri örencilerini nasl alacak?

Bu okullar daha önceki yllarda olduu gibi yetenek snav ile örenci almaya devam edecek.

Ana Sayfaya Git