Sanal gözlüklerle 'evde sınıf' eğitimi

Koronavirüs nedeniyle online eğitimin yaygınlaştığı dönemde eğitimin somutlaşması, konsantrasyon ve dikkat tartışmaları sürerken Online eğitim sürecinde sanal gözlükler kullanılarak öğrenciler 3 boyutlu gerçekliğe dahil oldu.

Haberler 24.10.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni nesil teknolojinin eitime uyarland uygulama sayesinde örenciler kendilerini 360 derecelik bir snf ortamnda bulurken, öretmenlerine canl sorular sorabiliyor.

Tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüs salgn sebebiyle bula riskini minimuma indirmek amacyla dünyann her yerinde online eitim uygulamalar sürerken, eitimde yeni nesil teknolojilerin kullanlmas gündeme geldi. Online eitim sürecinde karlalan problemlerden bazlar olan eitimin somutlamas, konsantrasyon ve dikkat sorunlarnn çözülmesi amacyla zmirde bulunan bir özel okul sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak örencileri 3 boyutlu eitime dahil etti.

ÜçBOYUTLU SSTEM

Yakndan eitim kavramyla yeni nesil teknolojinin eitime uyarland uygulama sayesinde örenciler kendilerini 360 derecelik bir snf ortamnda bulurken, öretmenlerine canl sorular sorabiliyor. Sistem ise öyle çalyor; Türk yazlmclarn yapt bir Dijital Kampüs uygulamasn örenciler telefonlarna yüklüyor. Sisteme kullanc ad ve ifreyle giriliyor. Her öretmen salk kurallarna uyarak okula gelip normal derslerine giriyor. Her snfa kurulu olan tavana sabitlenmi kameralar sürekli kaytta olup öretmenin dersini programa iletiyor. Sistemle snfa balanan örenciler, sanki oradaym gibi dersi takip ediyor.

Örencilerin bu eitim sayesinde derse adapte olduklarn söyleyen kampüs müdürü öretmen Sevgi Alpözel, Yapm olduumuz yazlmda öretmen snfta dersini anlatrken çocuk bu gözlüü takt andan itibaren kendini 360 derecelik bir snfn içinde buluyor. çocuk kendini snfta yani kendine ait olan alanda görüyor. Öretmenine kafa hareketleriyle soru sorabiliyor. Bant kayt deil canl olarak derse katlyor dedi.

Ana Sayfaya Git